ΗΠΑ: Απομακρύνθηκαν με συνοδεία οι παραιτηθέντες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του CDC στην Ατλάντα - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Απομακρύνθηκαν με συνοδεία οι παραιτηθέντες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του CDC στην Ατλάντα

CDC
CDC / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι παραιτηθέντες ανώτεροι αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), Ντέμπρα Χόουρι, Δημήτρης Δασκαλάκης και Νταν Τζέρινγκαν απομακρύνθηκαν με συνοδεία από την έδρα του οργανισμού στην Ατλάντα.

Οι τρεις αξιωματούχοι παραιτήθηκαν χθες, μετά την αιφνίδια αποπομπή της επικεφαλής του οργανισμού, Σούζαν Μονάρεζ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αργά χθες Τετάρτη ότι η Μονάρεζ απολύθηκε. Οι δικηγόροι της Μονάρεζ λένε ότι η απόλυσή της είναι παράνομη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χόουρι ήταν επικεφαλής ιατρική διευθύντρια των CDC, ο Δημήτρης Δασκαλάκης, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νόσων (NCIRD) και ο Τζέρινγκαν διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Νεοεμφανιζόμενων και Ζωονοσογόνων Λοιμωδών Ασθενειών.

Ο Αμερικανός υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ δήλωσε σήμερα ότι τα CDC πρέπει να εφαρμόσουν την ατζέντα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την αποπομπή της διευθύντριας της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο.

Η Μονάρεζ δεν παραιτήθηκε και στοχοποιήθηκε επειδή αρνήθηκε να υποστηρίξει «αντιεπιστημονικές ντιρεκτίβες» και να απολύσει ειδικούς στον τομέα της υγείας, ανέφεραν οι δικηγόροι της.

Σήμερα, ο Κένεντι αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της αποχώρησης της Μονάρεζ και τεσσάρων άλλων κορυφαίων αξιωματούχων του οργανισμού, λέγοντας ότι επρόκειτο για ζητήματα προσωπικού.

Η διαμάχη τράβηξε την προσοχή του προέδρου της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων (HELP) της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπιλ Κάσιντι, ο οποίος δήλωσε ότι η επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει δράση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτές οι αποχωρήσεις υψηλού προφίλ θα απαιτήσουν εποπτεία από την Επιτροπή HELP», δήλωσε ο Κάσιντι σε ανάρτηση στο X αργά χθες Τετάρτη. Εκπρόσωποι του Κάσιντι δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με τις ενέργειες που σχεδιάζει η Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ παραιτήσεις CDC
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ