Oι IDF στρέφονται ξανά στην Γάζα μετά την εκεχειρία με το Ιράν -Αναφορές για αεροπορικές επιδρομές και 23 νεκρούς - iefimerida.gr

Oι IDF στρέφονται ξανά στην Γάζα μετά την εκεχειρία με το Ιράν -Αναφορές για αεροπορικές επιδρομές και 23 νεκρούς

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo / Maya Alleruzzo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πολιτική Προστασία στην Λωρίδα της Γάζας κάνει λόγο για τουλάχιστον 23 νεκρούς Παλαιστίνιους από ισραηλινά πλήγματα και πυρά, καθώς μαίνεται η σύγκρουση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 23 ανθρώπων από πλήγματα ή πυρά του ισραηλινού στρατού κατά μήκους του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, που έχει καταστραφεί έπειτα από 20 και πλέον μήνες πολέμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν (προς νοσοκομεία) έπειτα από ισραηλινά πυρά και επιδρομές», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος Τύπου αυτής της οργάνωσης πρώτων βοηθειών.

Αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα

Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε ΜΜΕ στη Λωρίδα της Γάζας και τις δυσκολίες πρόσβασης στο πεδίο, το AFP δεν δύναται να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους απολογισμούς της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Μπασάλ εξήγησε πως έξι αεροπορικές επιδρομές που διέπραξαν, σύμφωνα με τον ίδιο, ντρόουν ή μαχητικά αεροσκάφη είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά σε μια επίθεση εναντίον μίας κατοικίας στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, ενώ περίμεναν τη διανομή τροφίμων στον τομέα Νετζαρίμ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το Ιράν, το Ισραήλ σφυροκοπά ξανά τη Γάζα

Μετά την εκεχειρία που εφαρμόστηκε με το Ιράν την Τρίτη, ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ανακοίνωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα επικεντρωθούν τώρα «εκ νέου στη Γάζα, προκειμένου να φέρουν πίσω τους ομήρους και να εξαρθρώσουν το καθεστώς της Χαμάς».

Ο πόλεμος κηρύχθηκε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση αυτής της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή από την ισραηλινή πλευρά σε 1.219 ανθρώπους, στην πλεινότητά τους αμάχους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του AFP, ενώ 49 άνθρωποι που είχαν απαχθεί εκείνη την ημέρα παραμένουν όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων 27 που έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Περισσότεροι από 56.412 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην εκστρατεία στρατιωτικών αντίποινων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς για τη Γάζα, τα οποία κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γάζα Λωρίδα της Γάζας ισραήλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ