H Ιαπωνία εκτόξευσε τον «ελεύθερο σκοπευτή» με προορισμό τη Σελήνη [βίντεο] - iefimerida.gr

H Ιαπωνία εκτόξευσε τον «ελεύθερο σκοπευτή» με προορισμό τη Σελήνη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολλές καθυστερήσεις λόγω μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών η Ιαπωνία πραγματοποίησε την εκτόξευση μιας αποστολής που θα δοκιμάσει ένα προηγμένο σύστημα προσσελήνωσης.

Ο πύραυλος H3-A εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα της νότιας Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε η JAXA, η διαστημική υπηρεσία της χώρας, που φιλοδοξεί να την εντάξει στην κλειστή λέσχη των χωρών που έχουν πραγματοποιήσει επιτυχημένη προσσελήνωση, δύο εβδομάδες μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση στο νότιο πόλο της Σελήνης ενός διαστημικού οχήματος εξερεύνησης της Ινδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιαπωνικός πύραυλος μεταφέρει το μικρό σκάφος «ελεύθερος σκοπευτής», που αναμένεται να προσσεληνωθεί σε τέσσερις με έξι μήνες.

Η απόπειρα της Ιαπωνίας για προσσελήνωση ακριβείας

Το σκάφος αυτό με την επίσημη ονομασία SLIM (Smart Lander for Investigating Moon – Έξυπνη Σεληνάκατος Εξερεύνησης της Σελήνης) έχει σχεδιαστεί ώστε να προσεδαφίζεται εντός ακτίνας 100 μέτρων από προκαθορισμένο στόχο στη Σελήνη, δηλαδή με πολύ μικρότερη απόκλιση σε σύγκριση με την τεχνολογία που διαθέτουν άλλες χώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τη δημιουργία της σεληνακάτου SLIM οι άνθρωποι θα κάνουν ένα ποιοτικό βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά στην προσεδάφιση στο σημείο όπου θέλουμε κι όχι μόνον όπου είναι εύκολο αυτό», ανέφερε η JAXA πριν την εκτόξευση, σημειώνοντας ότι παγκοσμίως «δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις προσεδάφισης ακριβείας σε ουράνια σώματα με σημαντική βαρύτητα, όπως η Σελήνη».

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος πρόσθεσε ότι η προσσελήνωση ακριβείας θα ανοίξει το δρόμο για προσεδαφίσεις σε πλανήτης με λιγότερους πόρους συγκριτικά με τη Σελήνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O ιαπωνικός πύραυλος μεταφέρει επίσης έναν ερευνητικό δορυφόρο που αναπτύχθηκε από την JAXA, τη NASA και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία με κύρια αποστολή την παρατήρηση των ανέμων πλάσματος θερμών αερίων στο σύμπαν, κάτι που θα συμβάλλει στην κατανόηση της ροής μάζας και ενέργειας καθώς και της σύνθεσης και της εξέλιξης των ουράνιων σωμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ