Η προϊστορική ρίζα της αγάπης μας για το αλκοόλ: Από τους πιθήκους στα ποτήρια μας - iefimerida.gr

Η προϊστορική ρίζα της αγάπης μας για το αλκοόλ: Από τους πιθήκους στα ποτήρια μας

Ρέθυμνο, αλκοόλ
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σχέση του ανθρώπου με το αλκοόλ ίσως ξεκίνησε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν οι πρόγονοί μας –οι πίθηκοι– απολάμβαναν υπερώριμα φρούτα που περιείχαν μικρές ποσότητες αλκοόλ.

Νέα μελέτη στο περιοδικό BioScience δείχνει ότι η κατανάλωση τέτοιων φρούτων είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς συχνά γινόταν σε ομάδες.

Στην Αγγλία, η πρακτική της συλλογής πεσμένων φρούτων λέγεται «scrumping» και οι πίθηκοι φαίνεται πως την εφάρμοζαν πρώτοι. Αναλύοντας διατροφικά δεδομένα από χιμπαντζήδες, γορίλες και ουρακοτάγκους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αφρικανικοί πίθηκοι προτιμούν τα υπερώριμα, ζυμωμένα φρούτα, σε αντίθεση με τους ουρακοτάγκους – μια συνήθεια που μπορεί να έβαλε τις βάσεις για τη δική μας αγάπη στο αλκοόλ.

Διαβάστε εδώ το γονίδιο της αντοχής στο αλκοόλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλκοόλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ