Η Ρωσία κατηγορεί την Πολωνία για «ρωσοφοβία» μετά τις κατηγορίες της Βαρσοβίας για το σαμποτάζ σε σιδηρόδρομο - iefimerida.gr

Η Ρωσία κατηγορεί την Πολωνία για «ρωσοφοβία» μετά τις κατηγορίες της Βαρσοβίας για το σαμποτάζ σε σιδηρόδρομο

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ με ακουστικά
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ / Φωτογραφία: AP
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Η Μόσχα κατηγόρησε σήμερα την Πολωνία ότι ενέδωσε στη ρωσοφοβία.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας απέδωσε την έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή προς την Ουκρανία σε δύο Ουκρανούς πολίτες, τους οποίους, όπως ισχυρίστηκε, στρατολόγησαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

«Η Ρωσία κατηγορείται για όλες τις εκδηλώσεις του υβριδικού και άμεσου πολέμου που λαμβάνει χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην Πολωνία, ας πούμε, όλοι προσπαθούν να προλάβουν την ευρωπαϊκή ατμομηχανή από αυτή την άποψη. Και η ρωσοφοβία, φυσικά, ακμάζει εκεί».

Η έκρηξη στη σιδηροδρομική γραμμή Βαρσοβίας-Λούμπλιν, η οποία συνδέει την πολωνική πρωτεύουσα με τα ουκρανικά σύνορα, ακολούθησε ένα κύμα εμπρησμών, δολιοφθορών και κυβερνοεπιθέσεων στην Πολωνία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο σημείο της έκρηξης είχε πάει ο ίδιος ο Τουσκ ο οποίος είχε κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου πράξη δολιοφθοράς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Ντμίτρι Πεσκόφ Πολωνία σαμποτάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ