Η κλιματική αλλαγή έρχεται να… χαλάσει τον καφέ μας - iefimerida.gr

Η κλιματική αλλαγή έρχεται να… χαλάσει τον καφέ μας

Σέσουλα γεμάτη κόκκους καφέ πλάι σε σακί
Σέσουλα γεμάτη κόκκους καφέ, πλάι σε σακί / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους λάτρεις του καφέ: Η κλιματική αλλαγή θα δυσχεραίνει όλο και περισσότερο την καλλιέργεια καφέ, ποικιλίας Arabica, τα επόμενα χρόνια.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό, Plos One, έγινε για να διαπιστωθεί πώς θα αλλάξουν οι συνθήκες της καλλιέργειας καφέ έως το 2050 βάση των προβλέψεων πολλών κλιματικών μοντέλων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι καλλιέργειες καφέ θα παρουσιάσουν «δραματική πτώση της απόδοσης τους» στις χώρες και τις περιοχές που παράγουν καφέ έως το 2050, εξ αιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, ο καφές Arabica, που χρησιμοποιείται από τεράστιες αλυσίδες καφέ, όπως τα Starbucks και άλλες, είναι ήδη μία ποικιλία που απαιτεί πολύ ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες για να αναπτυχθεί.

Αυτή τη στιγμή, οι πιο κατάλληλες περιοχές στον πλανήτη για την καλλιέργεια καφέ είναι η Κεντρική και Νότια Αφρική, κυρίως η Βραζιλία, καθώς και η Κεντρική και Δυτική Αφρική, καθώς και κάποια μέρη στη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Διαβάστε πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον καφέ, στο αναλυτικό ρεπορτάζ του economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κλιματική αλλαγή καφές arabica
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ