Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας, χαιρέτισε την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος – εφόσον το Ισραήλ δεν λάβει ουσιαστικά μέτρα για να τερματίσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και δεν εκπληρώσει άλλους όρους.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει σήμερα στη δυναμική που δημιούργησε η Γαλλία για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης», ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.
Πρόσθεσε δε πως με τη Γαλλία «μαζί (…) σταματάμε τον ατέρμονο κύκλο της βίας και δημιουργούμε ξανά προοπτική ειρήνης» στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ έγινε λίγες ημέρες αφότου ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε την απόφασή του να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.