Η Air France ξεκινά πτήσεις προς την Ελλάδα -Από τα μέσα Μαΐου | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Η Air France ξεκινά πτήσεις προς την Ελλάδα -Από τα μέσα Μαΐου

Η Air France ξεκινά πτήσεις προς την Ελλάδα
Συναγερμός σε πτήση της Αir France
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός του μήνα Μαΐου αναμένονται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι, με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση και ενίσχυσης της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, επανέρχεται η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα στις 23 Μαΐου, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου. Στη συνέχεια, και για τις εβδομάδες που ακολουθούν, οι πτήσεις θα ενισχύονται σε αριθμό, προσφέροντας σταδιακά περισσότερες κάθε εβδομάδα. 

Πρόγραμμα πτήσεων Air France Παρίσι – Αθήνα – Παρίσι, σε ισχύ από τις 23 Μαΐου 2020

  • 23 Μαΐου 2020: 1 πτήση 
  • 30 Μαΐου 2020: 1 πτήση 
  • Από 1 Ιουνίου 2020: 3 πτήσεις την εβδομάδα   
  • Από 8 Ιουνίου 2020: 4 πτήσεις την εβδομάδα   
  • Από 15 Ιουνίου 2020: 7 πτήσεις την εβδομάδα   
  • Από 22 Ιουνίου 2020: 11 πτήσεις την εβδομάδα   

Επιπλέον, από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση. Η συγκεκριμένη πτήση θα αναχωρεί επίσης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η Air France θα ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τις 11 Μαΐου 2020. Επιπρόσθετα, και για να εξασφαλίσει η εταιρία το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στην υγεία του προσωπικού και των επιβατών της, θα εφαρμόσει σταδιακά θερμομέτρηση κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της. Οι συστηματικοί αυτοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με θερμόμετρα υπερύθρων χωρίς επαφή. Παράλληλα, θα εφαρμόζεται η τήρηση  αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό, ενώ έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών και έχουν καθιερωθεί ειδικές διαδικασίες για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών. Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας.  

Ο Όμιλος Lufthansa επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου με πολυάριθμες πτήσεις σε Γερμανία και εξωτερικό 

Με το πρόγραμμα του Ιουνίου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa, επε-κτείνουν σημαντικά το δίκτυο πτήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Οι Lufthansa, SWISS και Eurowings προσθέτουν πολυάριθμους καλοκαιρινούς προορισμούς στα προγράμματά τους για τον Ιούνιο, αλλά και περισσότερες πτήσεις μακρινών αποστάσεων.

Με περισσότερους από 106 προορισμούς σε Γερμανία και Ευρώπη και πάνω από 20 διηπειρωτικές πτήσεις, το εύρος πτήσεων που θα προσφέρονται από το τέλος του Ιουνίου θα επεκταθεί σημαντικά για όλους τους ταξιδιώτες. Η πρώτη φουρνιά πτήσεων θα είναι διαθέσιμη προς κράτηση από σήμερα, 14 Μαΐου.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa σχεδιάζουν να προσφέρουν γύρω στις 1.800 πτήσεις την εβδομάδα σε περισσότερους από 130 προορισμούς παγκοσμίως.

«Με το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου συμβάλλουμε σημαντικά στην αναζωογόνηση των υποδομών της αεροπορίας. Πρόκειται για ένα βασικό μέρος της Γερμανικής και Ευρωπαϊκής οικονομικής δύναμης. Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν και πάλι, είτε για διακοπές είτε για λόγους εργασίας. Γι’αυτό θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις προσφερόμενες πτήσεις βήμα βήμα στους επόμενους μήνες και θα συνδέσουμε τις χώρες της Ευρώπης μεταξύ τους και την Ευρώπη με τον υπόλοιπο κόσμο,» σχολίασε ο Harry Hohmeister, Μέλος Δ.Σ. της Deutsche Lufthansa AG.   

Οι επιπλέον συνδέσεις της Lufthansa που αποκαθίστανται το πρώτο μισό του Ιουνίου σε Γερμανία και Ευρώπη είναι από Φρανκφούρτη για Αννόβερο, Μαγιόρκα, Σόφια, Πράγα, Μπίλουντ, Νίκαια, Βουδαπέστη, Δουβλίνο, Ρίγα, Κρακοβία, Βουκουρέστι και Κίεβο και από το Μόναχο για Μούνστερ/Όσναμπρουκ, Σίλτ, Ρόστοκ, Βιέννη, Ζυρίχη, Βρυξέλλες και Πάλμα ντε Μαγιόρκα.    

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο μισό του Ιουνίου, το πρόγραμμα πτήσεων θα περιλαμβάνει επίσης και 19 προορισμούς μακρινών αποστάσεων, 14 περισσότερους απ’ότι τον Μάϊο. Συνολικά οι Lufthansa, SWISS και Eurowings θα προσφέρουν περισσότερες από 70 εβδομαδιαίες πτήσεις προς διηπειρωτικούς προορισμούς μέχρι τα μέσα Ιουνίου, σχεδόν τετραπλάσιες σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα. Περαιτέρω αποκατάσταση των διηπειρωτικών πτήσεων της Lufthansa προβλέπεται για το δεύτερο μισό του Ιουνίου. 

Πιο συγκεκριμένα, οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων προβλέπονται από Φρανκφούρτη (υπάρχει ενδεχόμενο ταξιδιωτικών περιορισμών) προς Τορόντο, Πόλη του Μεξικό, Αμπούγια, Πορτ Χαρκουρτ, Τελ Αβιβ, Ριάντ, Μπαχρέιν, Γιοχάνεσμπουργκ, Ντουμπάι και Μουμπάι. Επίσης, θα συνεχιστεί η εξυπηρέτηση προς Νιούαρκ/Νέα Υόρκη, Σικάγο, Σάο Πάολο, Τόκυο και Μπανγκόκ. Και από το Μόναχο (υπάρχει ενδεχόμενο ταξιδιωτικών περιορισμών) προς Σικάγο, Λος Άντζελες και Τελ Αβιβ. 

Όλοι οι προορισμοί είναι τώρα διαθέσιμοι προς κράτηση στο lufthansa.com και όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία. 

Τα προγράμματα πτήσεων των αεροπορικών του Ομίλου Lufthansa έχουν διαμορφωθεί και συντονιστεί με τέτοιο τρόπο που επιτρέπουν και πάλι την αξιόπιστη σύνδεση με πολλούς Ευρωπαϊκούς και διηπειρωτικούς προορισμούς. 

Η Austrian Airlines έχει αποφασίσει να επεκτείνει την αναστολή της κανονικής πτητικής της λειτουργίας για ακόμη μια εβδομάδα, από τις 31 Μαϊου έως τις 07 Ιουνίου, ενώ συζητείται η επαναφορά της λειτουργίας μέσα στον Ιούνιο.  

Η SWISS σχεδιάζει να επαναφέρει τις πτήσεις της για διάφορους προορισμούς στη Μεσόγειο, ενώ στο πρόγραμμα θα προστεθούν επίσης και μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι, οι Βρυξέλλες και η Μόσχα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τις πτήσεις μακρινών αποστάσεων, η SWISS θα προσφέρει και πάλι στους επιβάτες συνδέσεις με νέους προορισμούς, επιπρόσθετα από τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα που προσφέρει για τη Νέα Υόρκη/Νιούαρκ. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να προσφέρει πτήσεις από την Ζυρίχη σε Νέα Υόρκη/JFK, Σικάγο, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Τόκυο, Μουμπάι, Χονγκ Κονγκ και Γιοχάνεσμπουργκ. 

Η Eurowings ανακοίνωσε ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι θα επεκτείνει το βασικό της πρόγραμμα στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνία/Βόννης Αμβούργου και Στουτγάρδης  προσθέτοντας σταδιακά 15 επιπλέον προορισμούς εντός Ευρώπης από τον Μάιο και έπειτα. Με πτήσεις σε Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κροατία, η εταιρεία ρίχνει το βάρος της σε προορισμούς στην Μεσόγειο. Επίσης, η Μαγιόρκα θα ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα της εταιρείας και θα προσφέρεται από αρκετά γερμανικά αεροδρόμια με την Eurowings.   

Η Brussels Airlines σκοπεύει να επαναφέρει την λειτουργία πτήσεων με μειωμένες συνδέσεις από τις 15 Ιουνίου.

Κατά τον σχεδιασμό του ταξιδιού τους οι επιβάτες πρέπει να έχουν υπόψη τους περιορισμούς εισόδου και καραντίνας που ισχύουν στον εκάστοτε προορισμό. Καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να προκύψουν επιπλέον περιορισμοί λόγω αυστηρότερων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όπως για παράδειγμα, μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στα σημεία ελέγχου ασφαλείας ή έλλειψη υπηρεσιών εστίασης εν πτήσει.      

Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.  

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ