Απειλούν οι Χούθι: «Θέμα χρόνου η αντίδρασή μας στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ιράν» - iefimerida.gr

Απειλούν οι Χούθι: «Θέμα χρόνου η αντίδρασή μας στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ιράν»

Υεμένη: Μαχητές των Χούθι
Υεμένη: Μαχητές των Χούθι / Φωτογραφία: AP Photo/Hani Mohammed, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφαίος αξιωματούχος των Χούθι της Υεμένης προανήγγειλε πως η απάντηση του κινήματος στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ εναντίον του Ιράν αποτελεί «θέμα χρόνου».

Ο Μοχάμεντ αλ Μπουχάιτι, μέλος του Πολιτικού Γραφείου των Χούθι, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera Mubasher ότι η συμφωνία με την Ουάσινγκτον για κατάπαυση του πυρός ίσχυε πριν από τον «πόλεμο» εναντίον του Ιράν.

Από τον Νοέμβριο του 2023, οι προσκείμενοι στο Ιράν υεμενίτες αντάρτες έχουν εξαπολύσει πληθώρα επιθέσεων με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ και πλοίων, που θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, διαμηνύοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον περασμένο Μάιο, συμφώνησαν να σταματήσουν να επιτίθενται σε αμερικανικά πλοία με αντάλλαγμα τον τερματισμό των αμερικανικών βομβαρδισμών εναντίον θέσεων του κινήματος στην Υεμένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ