Ο Χέγκσεθ δήλωσε ότι «μόλις άρχισαν» να βυθίζουν πλοία που υποψιάζονται ότι μεταφέρουν ναρκωτικά - iefimerida.gr

Ο Χέγκσεθ δήλωσε ότι «μόλις άρχισαν» να βυθίζουν πλοία που υποψιάζονται ότι μεταφέρουν ναρκωτικά

Ο Πιτ Χέγκσεθ
Ο Πιτ Χέγκσεθ. Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΑΠ, Πιτ Χέγκσεθ λέει ότι «μόλις άρχισαν» να βυθίζουν πλοία που υποψιάζονται ότι μεταφέρουν ναρκωτικά

Ο Χέγκσεθ, υιοθέτησε μια εμφανώς πιο επιθετική στάση την Τρίτη, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ο αμερικανικός στρατός «μόλις άρχισε» να βυθίζει πλοία «ναρκοτρομοκρατών» στον πυθμένα του ωκεανού, σύμφωνα με το Axios.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ στο πλευρό το Χέγκσεθ

Η κυβέρνηση Τραμπ συσπειρώθηκε γύρω από τον Χέγκσεθ μετά από μια αναφορά ότι ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο μια επίθεση σε ένα πλοίο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά κοντά στη Βενεζουέλα, με σκοπό να σκοτώσει τυχόν επιζώντες ύστερα από την πρώτη φάση στρατιωτικής επιχείρησης, κάτι που, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, θα μπορούσε να αποτελέσει έγκλημα πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας εξουσιοδότησε έναν ναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ήταν εντός των αρμοδιοτήτων του και των ορίων του νόμου.

«Μόλις αρχίσαμε να χτυπάμε ναρκοσκάφη»

«Μόλις αρχίσαμε να χτυπάμε ναρκοσκάφη και να βυθίζουμε ναρκοτρομοκράτες στον βυθό του ωκεανού, επειδή δηλητηριάζουν τον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Χέγκσεθ βρισκόμενος πλευρό του προέδρου Τραμο. Ωστόσο, «είναι δύσκολο να βρούμε σκάφη για να χτυπήσουμε αυτή τη στιγμή», είπε προκαλώντας γέλια στην αίθουσα, προσθέτοντας ότι «η αποτροπή πρέπει να έχει σημασία -όχι η σύλληψη και η παράδοση και μετά η επανάληψη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Εγχειρίδιο Πολεμικού Δικαίου του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ρητά ότι η δολοφονία ναυαγών αποτελεί παράνομη διαταγή, την οποία οι στρατιωτικοί υποχρεούνται να αρνηθούν. Επισημαίνει επίσης ότι όσοι είναι αβοήθητοι λόγω ναυαγίου ή τραυματισμών δεν μπορούν να αποτελέσουν νόμιμο στόχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ Βενεζουέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ