H Κομισιόν προτείνει κυρώσεις και δασμούς στο Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα - iefimerida.gr

H Κομισιόν προτείνει κυρώσεις και δασμούς στο Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας / Φωτογραφία αρχείου: AP
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΑΪΣΕΡΛΙΔΗΣ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, αποκάλυψε το σχέδιο της Κομισιόν για υποβάθμιση των εμπορικών δεσμών με το Ισραήλ και την επιβολή κυρώσεων σε αξιωματούχους λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί μεγάλη μεταστροφή της ΕΕ έναντι του Ισραήλ, το σχέδιο αποβλέπει στην επιβολή δασμών σε εισαγόμενα ισραηλινά αγαθά αξίας κάπου 5,8 δισ. ευρώ καθώς και κυρώσεις δε δύο σκληροπυρηνικά στελέχη του υπουργικού συμβουλίου του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ και τον υπουργό Οικονομικών Μπεζαζέλ Σμότριτς καθώς συνεχίζεται η ισραηλινή επιχείριση στη Γάζα, αλλά και σε βίαιους Ισραηλινούς εποίκους και μέλη της Χαμάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το πακέτο που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η ΕΕ θέλει να αναστείλει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ σε άμεση υποστήριξη για διάφορα ισραηλινά πρότζεκτ, σύμφωνα με ανώτερους ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Στόχος δεν είναι να τιμωρηθεί το Ισραήλ. Στόχος είναι η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα», δήλωσε η Κάλας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Τα μέτρα που σχεδιάζει η Κομισιόν κατά του Ισραήλ θα πρέπει να εγκριθούν από τα κράτη -μέλη της ΕΕ, αλλά προς το παρόν δεν συγκεντρώνουν ικανή υποστήριξη για να περάσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γερμανία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα στηρίξει τις κυρώσεις στο Ισραήλ

Η γερμανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει αναφορικά με τις προτάσεις της Κομισιόν για τις κυρώσεις στο Ισραήλ.

«Γνωρίζουμε τα σχέδια για τις κυρώσεις. Η Κομισιόν τα συζητά εδώ και μέρες. Παρουσιάζονται σήμερα και η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχηματίσει τελική γνώμη», δήλωσε ο Στέφαν Κορνέλιους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ Κομισιόν κυρώσεις ΠΟΛΕΜΟΣ Γάζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ