Βρετανία: Φόβος ότι το Γουέστμινστερ θα έχει την τύχη της Παναγίας των Παρισίων -Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά - iefimerida.gr

Βρετανία: Φόβος ότι το Γουέστμινστερ θα έχει την τύχη της Παναγίας των Παρισίων -Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά

Τουρίστες μπροστά στο Γουέστμινστερ
Φόβοι ότι το Γουέστμινστερ θα έχει την τύχη της Παναγίας των Παρισίων/ Φωτογραφία: AP/ Matt Dunham
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρετανοί βουλευτές φοβούνται ότι το Γουέστμινστερ, όπως και άλλα ιστορικά κτίρια στη χώρα, είναι ευάλωτα και μπορεί να έχουν την τύχη της Παναγίας των Παρισίων.

Μετά την πυρκαγιά στη Νοτρ Νταμ, ο Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τυλιχτεί στις φλόγες και το παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου στεγάζονται η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων. «Εχω επισκεφθεί αρκετές φορές την Παναγία των Παρισίων. Είναι απολύτως εντυπωσιακό και όμορφο και μπορεί να δεις εκεί μπροστά σου όλη την ιστορία της Γαλλίας. Βλέπεις όμορφα κτίρια σαν αυτό και σκέφτεσαι όλα τα όμορφα κτίρια που έχουμε στη χώρα μας. Αν κάποιο από αυτά καταστραφεί από φωτιά πώς θα νιώσουμε; Η κατάσταση του κτιρίου στο Γουέστμινστερ δεν είναι καλή και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι προφανώς μεγάλος σε ένα κτίριο με τόσο ξύλο μέσα», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο Κρις Μπράιαντ, βουλευτής των Εργατικών που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον πρόεδρο του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι το παλάτι του Γουέστμινστερ έχει τμήματα που είναι τόσο παλιά όσο και εκείνα της Παναγίας των Παρισίων. Για αυτό πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στα έργα συντήρησης, υπογράμμισε.

Το Γουέστμινστερ είναι ένα κτίριο με αρκετά προβλήματα. Εκθέσεις που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς προειδοποιούν για τον κίνδυνο φωτιάς, κατάρρευσης, όπως και για ελαττώματα στις καλωδιώσεις μεταξύ άλλων. «Είναι μεγάλη τύχη που δεν έχει τραυματιστεί κανείς σοβαρά στο Γουέστμινστερ», ανέφερε σε άρθρο του ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Τα ηλεκτρικά, τα υδραυλικά και τα συστήματα θέρμανσης και αποχέτευσης έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής τους και είναι κατεστραμμένα. Με κάθε χρόνο που περνά ο κίνδυνος μιας καταστροφικής φωτιάς μεγαλώνει», σημείωνε ακόμη.

Το μεγαλύτερο τμήμα του Γουέστμινστερ κτίστηκε από το 1840 έως το 1870, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε το 1834 καταστρέφοντας το προϋπάρχον κτίριο. Ομως, υπάρχουν και τμήματα 900 ετών, τα οποία φιλοξενούν ακόμη συνεδριάσεις βουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ