Γερμανία: Με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι γιατροί στις ΜΕΘ την παράταση του lockdown - iefimerida.gr

Γερμανία: Με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι γιατροί στις ΜΕΘ την παράταση του lockdown

Τραυματιοφορείς με στολές και μάσκες στη Γερμανία
Τραυματιοφορείς με στολές και μάσκες στη Γερμανία / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γιατροί των Μονάδων Eντατικής Θεραπείας χαιρέτισαν την παράταση του lockdown έως τις 7 Μαρτίου στη Γερμανία, αλλά επικρίνουν τη διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος του ανοίγματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών από τα ομόσπονδα κράτη.

«Η συνέχιση του lockdown είναι σωστή και λογική κατά την άποψή μου ως ιατρού εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εντατικολόγων (Divi), Ούβε Γιάνσενς, στην εφημερίδα «Rheinische Post».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ομιλία της νωρίτερα στην Μπούντεσταγκ, η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι η παράταση του lockdown ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της επιδημίας, εξαιτίας του κινδύνου που δημιουργείται από τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού. «Ξέρω πως ό,τι έχουμε πετύχει στον αγώνα μας κατά του ιού είχε και εξακολουθεί να έχει υψηλό τίμημα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Οι ειδικοί εισακούονται» από την κυβέρνηση της Γερμανίας

«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι η δείκτης-στόχος του κινδύνου νόσησης έχει αλλάξει και η συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων είναι τώρα 35 ανά 100.000 κατοίκους το επταήμερο. Αυτό δείχνει ότι οι ειδικοί που συμβουλεύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακούγονται και κατανοούνται», πρόσθεσε ο επικεφαλής ιατρός της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Αντώνιος» της πόλης Εσβάιλερ.

«Ωστόσο, θα προτιμούσα μια ομοιόμορφη προσέγγιση στις αποφάσεις των κρατιδίων για το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών και είμαι απογοητευμένος που θα υπάρξουν και πάλι 16 διαφορετικοί τρόποι (όσοι, δηλαδή, και τα ομόσπονδα κράτη)», τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ο Γιάνσενς χαρακτήρισε «τολμηρό να γίνεται λόγος για ανοίγματα σε μια εποχή που δεν γνωρίζουμε πραγματικά τον κίνδυνο που προέρχεται από τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και την εξέλιξη των μεταλλάξεων».

Επιπλέον μέτρα εξετάζει η Γερμανία

Την κατάσταση σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό στις γειτονικές χώρες της Γερμανίας, κυρίως στην Αυστρία και την Τσεχία, εξετάζουν αυτή την ώρα σε τηλεδιάσκεψη τα επιτελεία των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν αυστηρότερους ελέγχους, ενδεχομένως ακόμη και κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στο Τιρόλο όσο και σε αρκετές περιοχές της Τσεχίας θεωρείται ανησυχητική, κυρίως λόγω της εμφάνισης των παραλλαγών του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταδοθούν μέσω της καθημερινής διασυνοριακής μετακίνησης εργαζομένων.

Εξαιρέσεις αναμένεται να αποφασιστούν μόνο για εργαζόμενους στον υγειονομικό κλάδο. Επιπλέον, εάν κάποιες περιοχές χαρακτηριστούν από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ως «επικίνδυνες λόγω των μεταλλάξεων», οι κάτοικοί τους δεν θα επιτρέπεται πλέον να επισκεφθούν τη Γερμανία. Οι δε Γερμανοί θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού και να μένουν κάποιες μέρες σε καραντίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκκληση για την επιλογή άλλων πρακτικών προστασίας απηύθυνε η Ένωση Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς πολλά εργοστάσια αλλά και προμηθευτές του κλάδου βρίσκονται στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. «Όταν η πανδημία καθιστά αναγκαίο τον περιορισμό των μετακινήσεων, πρέπει να αναζητηθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να εξαιρεθούν οι μεταφορές», τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης, Χίλντεγκαρντ Μίλερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ