Γερμανία: Όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να εμπλακούν στην αμυντική βιομηχανία -Ταχύτατα αναπτυσσόμενος ο κλάδος - iefimerida.gr

Γερμανία: Όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να εμπλακούν στην αμυντική βιομηχανία -Ταχύτατα αναπτυσσόμενος ο κλάδος

Γερμανία
© AP Photo/Martin Meissner, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες προσπαθούν να εμπλακούν στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη και ιδιαίτερα επικερδή αγορά των εξοπλισμών.

Αναμένεται άλλωστε και ο σχεδιαζόμενος εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων, στον οποίο θα επενδυθούν έως και 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανίας Εξοπλισμών, η άνθηση της βιομηχανίας όπλων μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των μελών του. «Έχουμε τώρα 340 εταιρείες στα μητρώα μας, 100 περισσότερες απ' ό,τι στο τέλος του 2024», δήλωσε ο Χανς Κρίστοφ Ατσπόντιεν, διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας Ασφάλειας και Άμυνας (BDSV). Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2017, η Ένωση αριθμούσε μόλις 70 μέλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλά από τα νέα μέλη της BDSV προέρχονται από την αυτοκινητοβιομηχανία και πρόκειται για πρώην προμηθευτές ή παρόχους υπηρεσιών για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι, λόγω της κρίσης στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αναπροσανατολίζονται και επιδιώκουν συμβάσεις με την αμυντική βιομηχανία. Ιδιαίτερη ζήτηση φαίνεται ότι έχουν εταιρείες μηχανικών, των οποίων η τεχνογνωσία θεωρείται εξαιρετικά πολύτιμη και στην αμυντική βιομηχανία.

«Για δεκαετίες ο δημόσιος τομέας έπρεπε να περιορίσει τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αυτό έχει πλέον αντιστραφεί πλήρως. Σε όλο το φάσμα της οικονομίας είναι αισθητή μια νέα απίστευτη δυναμική, λόγω και της κατάστασης απειλής που αντιμετωπίζουμε», σημείωσε ο κ. Ατσπόντιεν, σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί μια εταιρεία στον κλάδο της αμυντικής βιομηχανίας, θα πρέπει να ελεγχθεί από την κυβέρνηση και να λάβει τη λεγόμενη «άδεια ασφαλείας», διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Άρμιν Πάπεργκερ, διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας της Γερμανίας και πρόεδρος της BDSV, ανέφερε αυξανόμενο ενδιαφέρον από προμηθευτές για συνεργασία με τον κλάδο των εξοπλισμών. Οι περισσότερες, όπως είπε, είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ