Γάζα: Η Χαμάς δεν θα κυβερνήσει τη Γάζα μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με πηγή της οργάνωσης - iefimerida.gr

Γάζα: Η Χαμάς δεν θα κυβερνήσει τη Γάζα μετά τον πόλεμο, σύμφωνα με πηγή της οργάνωσης

Μέλη της Χαμάς στη Γάζα
Μέλη της Χαμάς στη Γάζα / Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Χαμάς δεν πρόκειται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τη λήξη του πολέμου, σύμφωνα με πηγή της οργάνωσης που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η δήλωση αυτή έρχεται δύο ημέρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

«Για τη Χαμάς, η διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα διευθετημένο θέμα. Η Χαμάς δεν θα συμμετάσχει καθόλου στη μεταβατική φάση, κάτι που σημαίνει πως έχει απαρνηθεί τον έλεγχο της Λωρίδα της Γάζας, όμως παραμένει ένα θεμελιώδες στοιχείο της παλαιστινιακής κοινωνίας», είπε στο AFP αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ