Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας: Η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει στους δασμούς του Τραμπ σθεναρά και με ενότητα - iefimerida.gr

Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας: Η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει στους δασμούς του Τραμπ σθεναρά και με ενότητα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά φάκελο
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία: AP Photo / Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει σθεναρά και με ενότητα στους δασμούς που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Μαρκ Φερασί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αύξησε σημαντικά χθες, Δευτέρα, τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στο 25% «χωρίς εξαιρέσεις ή απαλλαγές», σε μια κίνηση για την οποία ελπίζει πως θα βοηθήσει τις βιομηχανίες στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει ένα πολυμέτωπο εμπορικό πόλεμο.

«Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενωμένη στον Τραμπ»

Η Γαλλία δεν είναι μείζων παραγωγός αλουμινίου ή χάλυβα, όμως ο Φερασί δήλωσε πως μπορεί να πληγεί έμμεσα από τους δασμούς.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις από τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ. Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενωμένη, επειδή ξέρουμε ότι η στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ είναι να διχάσει τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Φερασί στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, πρέπει να απαντήσουμε σθεναρά. Η Ευρώπη είναι ικανή να το κάνει», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία δασμοί Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ