Οργή φιλοζωικών οργανώσεων γιατί οι Γάλλοι καταναλώνουν τόνους βατραχοπόδαρα [βίντεο] - iefimerida.gr

Οργή φιλοζωικών οργανώσεων γιατί οι Γάλλοι καταναλώνουν τόνους βατραχοπόδαρα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γάλλοι λατρεύουν τα βατραχοπόδαρα, που θεωρούν ανεκτίμητη λιχουδιά, αλλά το ετήσιο φεστιβάλ του συγκεκριμένου εδέσματος, που διοργανώθηκε το Σάββατο στην πόλη Βιτέλ της Ανατολικής Γαλλίας, πυροδότησε την έντονη αντίδραση φιλοζωικών ακτιβιστών, που κατήγγειλαν την κατανάλωση κάπου επτά μετρικών τόνων ποδιών βατράχων σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο!

Οι ενστάσεις τους επικεντρώνονται κυρίως στο ότι για να απολαύσουν οι χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ το εν λόγω πιάτο με τα βατραχοπόδαρα, που συνήθως τηγανίζονται με βούτυρο και σκόρδο και γαρνίρονται με μαϊντανό, εισάγονται και εξοντώνονται τόνοι ζωντανών βατράχων κυρίως από την Ασία, όπου οι πληθυσμοί των συγκεκριμένων αμφίβιων συρρικνώνονται και ωθούνται στα όρια της εξαφάνισης. Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι vegan ακτιβιστές, υπονομεύεται η βιοποικιλότητα εκεί και οι βάτραχοι υποφέρουν καθώς τεμαχίζονται ενώ είναι ακόμη ζωντανοί, για να εγκαταλειφθούν στη συνέχεια να πεθάνουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τηγανητά βατραχοπόδαρα με σκόρδο και μαϊντανό
Τηγανητά βατραχοπόδαρα με σκόρδο και μαϊντανό

Ακτιβιστές καταγγέλλουν τη δολοφονία 350.000 βατράχων για το φεστιβάλ στη Γαλλία

«Μόνον για αυτό το φεστιβάλ συλλαμβάνονται έως και 350.000 βάτραχοι, ειδικά στην Ινδονησία και στην Τουρκία, όπου οι πληθυσμοί τους συρρικνώνονται ήδη με ανησυχητικούς ρυθμούς», λέει η Σαρλότ Νιτχάρ, της γαλλικής ΜΚΟ «Robin des Bois» («Ρομπέν των Δασών»).

Η δρ Σάντρα Άλτχερ, της γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης Pro Wildlife, υπογραμμίζει το ζήτημα της ηθικής μεταχείρισης των ζώων, σημειώνοντας ότι «οι βάτραχοι ακρωτηριάζονται (ενώ είναι) ζωντανοί στην άλλη άκρη του κόσμου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι παράλογο. Οι βάτραχοι που εμφανίζονται στην άγρια ​​φύση εδώ στην Ευρώπη προστατεύονται από τη νομοθεσία της ΕΕ», ανέφεραν οι δύο ενώσεις σε κοινή τους δήλωση ζητώντας την απαγόρευση των εισαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αλλά η ΕΕ εξακολουθεί να ανέχεται τη συλλογή εκατομμυρίων ζώων σε άλλες χώρες», σημείωσαν.

Από την πλευρά του ο Ντανιέλ Ζιλέ, πρόεδρος της Taste-Cuisses de Grenouilles στο Βιτέλ, τόνισε ότι το φεστιβάλ των βατραχοπόδαρων στην πόλη είναι «μοναδικό στη Γαλλία» και προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών. «Το φεστιβάλ αυτό μετρά σχεδόν 50 χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που φάγαμε βατραχοπόδαρα, που δεν είναι γαλλικής προέλευσης, επειδή υπάρχουν ελάχιστες μονάδες εκτροφής και δεν παράγουν σημαντικές ποσότητες», τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γαλλία υιοθέτησε το 1979 νομοθεσία για την προστασία των βατράχων, που έβαλε τέλος στην πρακτική της σύλληψής τους στη φύση, αλλά εισάγει σχεδόν το 99% των περίπου 3.000 τόνων βατραχοπόδαρων που καταναλώνει ετησίως - δηλαδή περίπου το 75% της συνολικής κατανάλωσής τους στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ