Γαλλία: Κρατούμενοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κάνουν απεργία πείνας -Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης - iefimerida.gr

Γαλλία: Κρατούμενοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κάνουν απεργία πείνας -Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης

H φυλακή Βαντέν-λε-Βιέιγ
H φυλακή Βαντέν-λε-Βιέιγ / Φωτογραφία: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρατούμενοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Γαλλία ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η απεργία πείνας στη φυλακή Βαντέν-λε-Βιέιγ στον νομό Πα-ντε-Καλαί ξεκίνησε τη Δευτέρα, χωρίς να δώσει διευκρινήσεις για τον αριθμό των κρατουμένων που συμμετέχουν σ' αυτή.

«Η φυλακή είναι λειτουργική, οι κρατούμενοι είναι νευρικοί και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι νευρικοί καθώς βρίσκονται μέσα σε μια φυλακή που είναι απομονωμένη από τον έξω κόσμο, όπου δεν μπορούν πλέον να οργανώνουν την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από το εσωτερικό της φυλακής όπως έκαναν πριν», πρόσθεσε.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα ενδώσει», ανέφερε Γάλλος αξιωματούχος -Άγνωστα τα αιτήματα των κρατουμένων

Ο Γάλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα «ενδώσει», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματα των κρατουμένων.

Η Le Figaro, επικαλούμενη πηγή της φυλακής, ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι λίγες ημέρες αφότου ορισμένοι κρατούμενοι πλημμύρισαν τα κελιά τους με νερό, περίπου 20 κρατούμενοι στην πρώτη πτέρυγα της φυλακής ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Ογδόντα οκτώ καταδικασμένοι έμποροι ναρκωτικών μεταφέρθηκαν στην ειδική πτέρυγα της φυλακής τον Ιούλιο, στο πλαίσιο των σχεδίων του υπουργού Δικαιοσύνης, Ζεράλ Νταρμανέν, να αυστηροποιήσει τις συνθήκες κράτησης για ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους κρατούμενους της Γαλλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ