Ναπολιτάνοι επιχείρησαν να κλέψουν το ρολόι 600.000 ευρώ από το χέρι μέλους της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, στις Κάννες - iefimerida.gr

Ναπολιτάνοι επιχείρησαν να κλέψουν το ρολόι 600.000 ευρώ από το χέρι μέλους της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, στις Κάννες

Ρολόι
Ρολόι αξίας /shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά άτομα συνελήφθησαν χθες στη νοτιοανατολική Γαλλία, για απόπειρα κλοπής πολυτελούς ρολογιού ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Η απόπειρα κλοπής συνέβη στην Κρουαζέτ, την διάσημη παραθαλάσσια λεωφόρο αυτής της πόλης στη Γαλλική Ριβιέρα, δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.

Ένας άνδρας συνελήφθη λίγο πριν κλέψει το ρολόι αξίας 600.000 ευρώ, και τέσσερις ύποπτοι συνεργοί του συνελήφθησαν λίγα λεπτά αργότερα, καθώς τράπηκαν σε φυγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ύποπτοι είναι όλοι Ιταλοί υπήκοοι, με καταγωγή από τη Νάπολη, ανέφερε η αστυνομία.

Δυο Ναπολιτάνοι συνελήφθησαν κατά την άφιξή τους στις Κάννες, πριν προλάβουν να δράσουν

Αργότερα το απόγευμα, δύο άλλοι Ναπολιτάνοι, μέλη μιας άλλης ομάδας, συνελήφθησαν επίσης κατά την άφιξή τους στις Κάννες και τέθηκαν υπό κράτηση πριν μπορέσουν να ξεκινήσουν τον εντοπισμό των στόχων τους, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Συνολικά, έχουμε συλλάβει 12 κλέφτες ρολογιών από την 1η Απριλίου», τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Καννών, Κριστόφ Αζέ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το σύστημα επιτήρησης της αστυνομίας θα ενισχυθεί

Το σύστημα επιτήρησης που έχει εγκαταστήσει η δημοτική αστυνομία, με κάμερες, θα «ενισχυθεί» περαιτέρω για το καλοκαίρι, μια περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης, τόνισε.

Στην περίπτωση του Καταριανού υπηκόου, οι αστυνομικοί είχαν και τη βοήθεια από την ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας του.

Είχε κλαπεί ρολόι αξίας και την προηγούμενη ημέρα

Την προηγούμενη μέρα, παρά την εφαρμογή του ίδιου συστήματος, η αστυνομία δεν μπόρεσε να αποτρέψει την κλοπή ενός ρολογιού αξίας 25.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ορισμένες φορές είναι θέμα δευτερολέπτων και δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τη μοτοσικλέτα των δραστών λόγω των συνθηκών κυκλοφορίας», δήλωσε ο Αζέ.

«Αυτοί οι εγκληματίες ανήκουν σε ομάδες υψηλής εξειδίκευσης που δραστηριοποιούνται επίσης στο Παρίσι, τη Γενεύη, το Λονδίνο και τη Γερμανία», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ