Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για το σχεδιασμό επιθέσεων σε συναγωγές σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, η FSB, αναφέρουν ότι συνέλαβαν δύο υπηκόους από μη κατονομαζόμενη χώρα της Κεντρικής Ασίας, οι οποίοι σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε συναγωγή του Κρασνογιάρσκ, ενώ υλικά βόμβας βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο.
Τρεις συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στη Ρωσία
Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας, το σχέδιο φερόταν να είναι μέρος μιας φιλοπαλαιστινιακής διαμαρτυρίας και είχε ομοιότητες με ένα περιστατικό του 2023 στο Νταγκεστάν, κατά το οποίο ένας όχλος ταραχοποιών εισέβαλε σε ένα αεροδρόμιο με σκοπό να επιτεθεί σε Ισραηλινούς που νόμιζε ότι είχαν φτάσει με πτήση.
Ένας Ρώσος πολίτης συνελήφθη επίσης επειδή σχεδίαζε να πυροδοτήσει πυρκαγιά σε συναγωγή στο Πιατιγκόρσκ, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.
Και στους τρεις άνδρες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατικά αδικήματα.
Βίντεο από τις συλλήψεις μοιράζονται τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.