Φον ντερ Λάϊεν: Καλωσορίζω την ανακοίνωση του ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου Johnson & Johnson

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν / Φωτογραφία: AP Photo / Francisco Seco, Pool

Την απόφαση του EMA για το εμβόλιο της Johnson & Johnson καλωσορίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Καλωσορίζω την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την ασφάλεια του εμβολίου Johnson & Johnson. Αυτά είναι καλά νέα για την πορεία των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ», σχολιάζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το tweet της Φον ντερ Λάιεν έρχεται μετά την ανακοίνωση του EMA για το εμβόλιο. Σε αυτή ο Οργανισμός δίνει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για χρήση του εμβολίου, καθώς κάνει λόγο για «πιθανή συσχέτισή» του με πολύ σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι συνολικά τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων που ενέχει.

Επίτροπος Κυριακίδου για Johnson & Johnson: Τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών

Από την πλευρά της η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου αναφέρει ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές υπογραμμίζει η καλώντας τα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι σαφής: τα οφέλη του εμβολίου Johnson & Johnson για την COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων πολύ σπάνιων και ασυνήθιστων παρενεργειών. Καλώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθήσουν τη γνώμη των ειδικών μας. Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές», σημειώνει.