Φον ντερ Λάιεν για δασμούς: Η ΕΕ στοχεύει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - Νέες βολές Τραμπ κατά Βρυξελλών - iefimerida.gr

Φον ντερ Λάιεν για δασμούς: Η ΕΕ στοχεύει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - Νέες βολές Τραμπ κατά Βρυξελλών

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το σημείο της φωτογράφισης των ηγετών της G7, πίσω του οι Στάρμερ, Μερτς και Φον ντερ Λάιεν
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το σημείο της φωτογράφισης των ηγετών της G7, πίσω του οι Στάρμερ, Μερτς και Φον ντερ Λάιεν / AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ είναι περίπλοκες, αλλά στόχος παραμένει η επίτευξη συμφωνίας μέχρι την 9η Ιουλίου, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Μπορεί η παγκόσμια προσοχή να έχει στραφεί πλέον στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν, όμως οι διαπραγματεύσεις για τους δασμούς μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ συνεχίζονται, και μάλιστα, χωρίς θετικά σημάδια προς το παρόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει πως η ΕΕ δεν προτείνει μια «δίκαιη» συμφωνία, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της G7: «Είναι περίπλοκο, αλλά προχωράμε – αυτό είναι καλό – και πιέζω πολύ για να επιταχύνουμε περισσότερο (…) Θα δούμε πώς θα καταλήξουν [οι συνομιλίες]».

Η επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε επίσης πως δεδομένης της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν υπάρχει πίεση για περαιτέρω μείωση του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο.

Τραμπ για ΕΕ: «Είτε θα κάνουν μια καλή συμφωνία, είτε απλώς θα πληρώσουν ό,τι τους πούμε»

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ασκήσει κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρεώνοντάς της ότι δεν έχει προτείνει μια δίκαιη ευνοϊκή εμπορική συμφωνία στην Ουάσινγκτον, λίγες ώρες μετά την πρώτη επίσημη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Μιλάμε, αλλά δεν πιστεύω ότι προσφέρουν ακόμη μια δίκαιη συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Air Force One, αφού αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά νωρίς τη Δευτέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είτε θα κάνουν μια καλή συμφωνία, είτε απλώς θα πληρώσουν ό,τι τους πούμε», είπε. Επανέλαβε την μακροχρόνια πεποίθησή του ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε για να «βλάψει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εμπόριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ