Το βραβείο ειρήνης της FIFA στον Τραμπ; Η ανακοίνωση Ινφαντίνο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου - iefimerida.gr

Το βραβείο ειρήνης της FIFA στον Τραμπ; Η ανακοίνωση Ινφαντίνο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τζιάνι Ινφαντίνο και Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βραβείο ειρήνης σχεδιάζει να απονείμει για πρώτη φορά η FIFA, κατά την κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 5 Δεκεμβρίου στην Ουάσινγκτον.

Το βραβείο Ειρήνης της FIFA, όπως θα ονομάζεται, θα «επιβραβεύσει άτομα που έχουν αναλάβει εξαιρετικές και ασυνήθιστες δράσεις για την ειρήνη και με αυτόν τον τρόπο έχουν ενώσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για το αν ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος παραλήπτης του βραβείου, απάντησε: «Στις 5 Δεκεμβρίου, θα δείτε».

«Σε έναν όλο και πιο ασταθή και διχασμένο κόσμο, είναι θεμελιώδες να αναγνωρίζουμε την εξαιρετική συμβολή όσων εργάζονται σκληρά για να τερματίσουν τις συγκρούσεις και να φέρουν τους ανθρώπους κοντά με πνεύμα ειρήνης», δήλωσε νωρίτερα ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ινφαντίνο: Είμαι πραγματικά τυχερός, έχω εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ

Όπως σχολιάζει το AP, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο που έχει στενές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκάλυψε ποιος θα είναι ο πρώτος αποδέκτης του βραβείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι πραγματικά τυχερός. Έχω εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ, τον οποίο θεωρώ πραγματικά στενό φίλο», δήλωσε ο Ινφαντίνο, σύμφωνα με το AP. «Φυσικά, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλα όσα κάνουμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. … Έχει μια απίστευτη ενέργεια και αυτό είναι κάτι που πραγματικά θαυμάζω. Κάνει πράγματα. Κάνει ό,τι λέει. Λέει ό,τι σκέφτεται. Λέει, στην πραγματικότητα, ό,τι σκέφτονται και πολλοί άλλοι, αλλά ίσως δεν τολμούν να πουν. Και γι' αυτό είναι τόσο επιτυχημένος», πρόσθεσε.

Το Politico, από την πλευρά του, σημειώνει στο δημοσίευμα με τίτλο «Το βραβείο ειρήνης της FIFA στον Τραμπ; Ο πρόεδρος της FIFA εγκαινιάζει νέο βραβείο εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου» ότι ο Αμερικανός πρόεδρος  δεν κατάφερε να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει τις απειλές περί προσάρτησης της Γροιλανδίας και του Καναδά, αλλά και την επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών από τις ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η FIFA άνοιξε γραφείο στον πύργο Τραμπ και διόρισε την Ιβάνκα Τραμπ στο διοικητικό συμβούλιο νός φιλανθρωπικού εκπαιδευτικού προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από τις πωλήσεις εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fifa Τζιάνι Ινφαντίνο Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ