Ευρωκοινοβούλιο: Στην Oλομέλεια ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά, εμπόριο και συνεργασία, χρηματοδότηση έρευνας και καινοτομίας | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Ευρωκοινοβούλιο: Στην Oλομέλεια ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά, εμπόριο και συνεργασία, χρηματοδότηση έρευνας και καινοτομίας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο ρόλος των επιτροπών και οι αποφάσεις
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προσεχείς ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παρουσιάσει τις θέσεις του για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει την επιστροφή στα ταξίδια στην ΕΕ.

Θα δίνει την δυνατότητα στους ταξιδιώτες να αποδείξουν ότι είναι αρνητικοί σε τεστ ή ότι έχουν ανοσία στον κορωνοϊό. Οι ευρωβουλευτές θα θέσουν τις κόκκινες γραμμές τους, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας διακρίσεων σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας, θεμελιώνοντας μία νέα εταιρική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ευρωβουλευτές θα επαναλάβουν τις εκκλήσεις τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του όπως προβλέπει η Συμφωνία Αποχώρησης, ειδικά σε ό,τι αφορά στη Βόρεια Ιρλανδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πανδημία έδειξε ότι η έρευνα και η καινοτομία δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικές. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» ύψους 95 δισ. ευρώ που επενδύει στην έρευνα σε ολόκληρη την ΕΕ από την προετοιμασία για μελλοντικές απειλές στην υγεία μέχρι τη συμβολή στη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα.

Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για νέους κανόνες για την πρόληψη της διασποράς τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Στις προτάσεις περιλαμβάνονται ένας πανευρωπαϊκός νομικός ορισμός του τρομοκρατικού υλικού και η υποχρέωση κάθε πλατφόρμας να απομακρύνει το παράνομο περιεχόμενο εντός μιας ώρας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για κανόνες ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία όσων χρησιμοποιούν τρένο. Η νέα νομοθεσία προβλέπει καλύτερη αποζημίωση και βοήθεια στην περίπτωση καθυστερήσεων, περισσότερο χώρο για ποδήλατα στα τρένα και ευκολότερη πρόσβαση σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ