Το Ευρωκοινοβούλιο εγκαινιάζει διαδικτυακό ιστότοπο σε συνεργασία με το Ουκρανικό Κοινοβούλιο - iefimerida.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο εγκαινιάζει διαδικτυακό ιστότοπο σε συνεργασία με το Ουκρανικό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο με σημαίες της Ουκρανίας
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο με σημαίες της Ουκρανίας/ Φωτογραφία Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με το κοινοβούλιο Ουκρανίας στον τομέα της υποστήριξης της δημοκρατίας, ένας νέος διαδικτυακός ιστότοπος από κοινού με το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί ένα ακόμη βήμα σύνδεσης μεταξύ των δύο θεσμών.

«Η ΕΕ στέκεται με την Ουκρανία»: ο ιστότοπος (στα αγγλικά και τα ουκρανικά) που δημιουργήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο Κοινοβούλιο, παρέχει τα τελευταία νέα, βίντεο και podcast, σχετική νομοθεσία και ψηφίσματα για να δείξει πώς η ΕΕ βοηθά την Ουκρανία. Περιεχόμενο και από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο θα μπορεί επίσης να κοινοποιείται στον ιστότοπο. Η ενεργή υποστήριξη των προσπαθειών της ΕΕ για την προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο είναι μια από τις βασικές αρμοδιότητες του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεννόησης, που ανανεώθηκε το 2021 από τους προέδρους των δύο κοινοβουλίων, πραγματοποιούνται τακτικές ανταλλαγές και διάλογοι, εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις υποστήριξης, καθώς και συνεργασία στους τομείς της πληροφορικής, της κυβερνοασφάλειας και της επικοινωνίας.

Προώθηση προνομιακής εταιρικής σχέσης, προστασία της κυριαρχίας της Ουκρανίας

Με την πάροδο των ετών, η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν αντιταχθεί σταθερά στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, οι ευρωβουλευτές κάλεσαν τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά που απειλούσαν Ουκρανία και είπαν ότι οποιαδήποτε επιθετικότητα από τη Μόσχα πρέπει να έχει υψηλό οικονομικό και πολιτικό τίμημα.

ΤοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ήδη εκφράσει σοβαρή ανησυχία για τη μεγάλη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα με την Ουκρανία και στην παράνομα κατεχόμενη Κριμαία σε ψήφισμα που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2021. Ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ΕΕ υιοθέτησε ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησε έκτακτη σύνοδο ολομέλειας την 1η Μαρτίου, όταν ο Πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές. Το Κοινοβούλιο εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην Ουκρανία και ζήτησε περαιτέρω μέτρα.

Συμφωνία σύνδεσης

Η ΕΕ και η Ουκρανία έχουν ήδη θεσπίσει μια συμφωνία σύνδεσης (ΑΑ), καθώς και μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (DFCTA). Η συμφωνία καθιέρωσε την πολιτική σύνδεση και την οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας και προέβλεπε αμοιβαία ελεύθερη πρόσβαση σε κοινή αγορά. Η αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας διατηρεί επίσης τακτική επαφή με τους ομολόγους της στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ