Επιζήσασα της φονικής πυρκαγιάς στο Κραν Μοντανά δείχνει τα εγκαύματά της -Η δραματική περιγραφή της - iefimerida.gr

Επιζήσασα της φονικής πυρκαγιάς στο Κραν Μοντανά δείχνει τα εγκαύματά της -Η δραματική περιγραφή της

Η 29χρονη Ιταλίδα με τον σύντροφό της υπέστησαν εγκαύματα στο μπαρ στο Κραν Μοντανά
Η 29χρονη Ιταλίδα με τον σύντροφό της υπέστησαν εγκαύματα στο μπαρ στο Κραν Μοντανά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα φρικτά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια της έπειτα από τη φονική πυρκαγιά στο μπαρ Κραν Μοντανά δείχνει μια Ιταλίδα, η οποία θα περάσει χρόνια θεραπείας.

Η 29χρονη Ελεονόρα Παλμιέρι μόλις είχε φτάσει στο νυχτερινό κέντρο La Constellation στο Κραν Μοντανά μαζί με τον σύντροφό της, όταν παρασύρθηκε προς τα πίσω από θαμώνες που έτρεχαν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν από τις φλόγες που τύλιγαν τον χώρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η 29χρον Ελεονόρα Παλμιέρι
Η 29χρον Ελεονόρα Παλμιέρι

Ο 24χρονος σύντροφός της Φίλιππο Μπονιφάτσιο, σπρώχτηκε από το πλήθος προς την έξοδο, όμως η ίδια βρέθηκε ξαφνικά παγιδευμένη στο εσωτερικό της αίθουσας, ακριβώς εκεί όπου μαινόταν η φωτιά.

«Ήταν μια στιγμή απόλυτου τρόμου. Όλες οι αισθήσεις μου κατακλύστηκαν από τη ζέστη»

Μιλώντας στους Times, η Ελεονόρα περιέγραψε πώς ο χώρος βυθίστηκε στο σκοτάδι και γέμισε πυκνό καπνό, καθιστώντας την αναπνοή σχεδόν αδύνατη. «Και τότε ήρθε το φως – μια γλώσσα φωτιάς που ανέβαινε τις σκάλες προς το μέρος μου με τρομακτική ταχύτητα. Ήταν μια στιγμή απόλυτου τρόμου, όπου όλες μου οι αισθήσεις κατακλύστηκαν από τη ζέστη» είπε.

Αντιδρώντας ενστικτωδώς, η 29χρονη Ιταλίδα, σήκωσε τα χέρια και τα μπράτσα της για να προστατεύσει το πρόσωπό της, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα γύρω από το αριστερό της μάτι, στο μάγουλο και στα χείλη, στη μύτη, καθώς και στα δύο χέρια, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σύντροφός της, μιλώντας σε άλλη συνέντευξη περιέγραψε ότι αρχικά δεν μπορούσε να τη δει μέσα στο χάος, ωστόσο κατάφερε ηρωικά να της σώσει τη ζωή, τραβώντας την έξω από το μπαρ και μεταφέροντάς την οδικώς στο νοσοκομείο της κοντινής πόλης Σιόν.

Πώς κατάφερε να περιορίσει τα τραύματά της

Η Παλμιέρι ήταν μία από τους 12 ανθρώπους που μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο Νιγκουάρνταα του Μιλάνου μετά την πυρκαγιά και πήρε τελικά εξιτήριο την Πέμπτη.

Η επίδοξη κτηνίατρος, της οποίας οι επαγγελματικές φιλοδοξίες βρίσκονται πλέον στον «αέρα» εξαιτίας των τραυματισμών που υπέστη, κατάφερε να περιορίσει τις σωματικές βλάβες χάρη στις ιατρικές της γνώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα κρίσιμα λεπτά μετά την έξοδό της από το νυχτερινό κέντρο, ζήτησε από τους φίλους της να κόψουν προσεκτικά το καλσόν την, ώστε να μην κολλήσει στο δέρμα της – μια κίνηση που πιθανότατα την προστάτευσε από ακόμη σοβαρότερους τραυματισμούς.

«Η ψυχή θα χρειαστεί χρόνο για να επουλωθεί»

Οι σκέψεις της βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους, καθώς και στους «μαχητές» σαν την ίδια, που έχουν μπροστά τους έναν μακρύ δρόμο αποκατάστασης. Όπως λέει, τα εγκαύματα με τον καιρό θα επουλωθούν. Το συναισθηματικό αποτύπωμα, ωστόσο, εκτιμά ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να ξεπεραστεί.

Τα εγκαύματα αφήνουν σημάδια στο δέρμα, αλλά είναι η ψυχή που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γιατρευτεί» δήλωσε. «Δεν πρέπει να αφήσουμε εκείνη τη νύχτα να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ φωτιά μπαρ εγκαύματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ