Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία -Στο δικαστήριο ο 32χρονος δράστης, γνωστός στις αρχές για ψυχικά προβλήματα - iefimerida.gr

Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία -Στο δικαστήριο ο 32χρονος δράστης, γνωστός στις αρχές για ψυχικά προβλήματα

Επίθεση με μαχαίρι τρένο Βρετανια
Φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O 32χρονος άντρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανυποψίαστους επιβάτες τρένου στην Βρετανία κατηγορείται για 10 απόπειρες δολοφονίας.

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η μαζική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ σε τρένο υψηλής ταχύτητας της LNER, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο King’s Cross.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και έχει αποκλειστεί η τρομοκρατική ενέργεια, πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο ύποπτος είχε ιστορικό ψυχικών προβλημάτων και ήταν γνωστός στις αρχές.

Στο δικαστήριο ο ύποπτος της επίθεσης με μαχαίρι στην Βρετανία

Ένας 32χρονος άνδρας, ο Άντονι Γουίλιαμς από το Πίτερμπορο, συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς στο Huntingdon του Cambridgeshire, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, και κατηγορείται για δέκα απόπειρες δολοφονίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

11 τραυματίες

Σύμφωνα με τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών (BTP), ο Γουίλιαμς αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης και κατοχή αιχμηρού αντικειμένου, καθώς και για μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας σε περιστατικό που σημειώθηκε την 1η Νοεμβρίου στον σταθμό Pontoon Dock DLR. Ο 32χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα το πρωί.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν έντεκα άτομα, εκ των οποίων ένα – μέλος του προσωπικού της LNER – νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Οι ενέργειες του μέλους του προσωπικού ήταν ηρωικές και χωρίς αμφιβολία έσωσαν ζωές», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της BTP, Στιούαρτ Κάντι, ενώ επαίνους δέχθηκε και ο οδηγός του τρένου, Άντριου Τζόνσον, για την ψυχραιμία και τη γενναιότητά του.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού μέσα στα βαγόνια. Ο Όλι Φόστερ, επιβάτης του τρένου, δήλωσε στο BBC ότι αρχικά νόμιζε πως πρόκειται για φάρσα λόγω του Halloween, μέχρι που είδε ανθρώπους να τρέχουν ουρλιάζοντας: «Υπάρχει ένας τύπος που μαχαιρώνει τους πάντες!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι επιβάτες μίλησαν για αίμα παντού και σκηνές χάους, με έναν άνδρα να προσπαθεί να προστατεύσει ένα μικρό κορίτσι. Η αστυνομία ακινητοποίησε τον δράστη με τέιζερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ