Βίντεο: Επισκέπτης προκάλεσε ζημιά σε πίνακα του 1700 προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία - iefimerida.gr

Βίντεο: Επισκέπτης προκάλεσε ζημιά σε πίνακα του 1700 προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία

πίνακας
Η στιγμή που ο επισκέπτης της πινακοθήκης κάνει ζημιά σε πίνακα σκοντάφτοντας /Φωτογραφία: TG1
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Ένας επισκέπτης προκάλεσε ζημιά σε έναν πίνακα του 17ου αιώνα στην Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία, αφού σκόνταψε πάνω του ενώ πόζαρε για φωτογραφία.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο και αφορά πορτρέτο του πρίγκιπα της Τοσκάνης Φερδινάνδου των Μεδίκων, το οποίο ζωγραφίστηκε μεταξύ 1695-1700 από τον Άντον Ντομένικο Γκαμπιάνι.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον άνδρα να παίρνει πόζες μπροστά από την ελαιογραφία, και στο τέλος να σκοντάφτει και να την αγγίζει. Μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη πετάχτηκε αμέσως, όμως η ζημιά, ένα μικρό σκίσιμο στο σημείο του αστραγάλου του ευγενή, έγινε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πίνακας αποσύρθηκε προσωρινά για αποκατάσταση, ενώ το μουσείο χαρακτήρισε τη ζημιά «ελαφριά». Ο υπαίτιος αναφέρθηκε στις αρχές, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του.

Ο διευθυντής του μουσείου, Σιμόνε Βέρντε, καταδίκασε την τάση επισκεπτών να επισκέπτονται τα μουσεία για δημιουργήσουν memes ή να βγάλουν selfies. «Θα θέσουμε πολύ σαφή όρια, αποτρέποντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το πνεύμα των θεσμών μας και τον σεβασμό προς την πολιτιστική κληρονομιά», πρόσθεσε σε δήλωση που στάλθηκε στο CNN.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχείς οι ζημιές σε έργα τέχνης

Το περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων ζημιών που έχουν προκληθεί σε έργα τέχνης από επισκέπτες. Το πιο πρόσφατο σημειώθηκε σε μουσείο της Ιταλίας όπου ένας απρόσεκτος επισκέπτης, αφού περίμενε να φύγει η ασφάλεια από αίθουσα, κάθισε πάνω σε μια καρέκλα διακοσμημένη με χιλιάδες κρυστάλλους Swarovski για να βγάλει φωτογραφία με αποτέλεσμα να την σπάσει. Η «καρέκλα του Βαν Γκογκ» κατέρρευσε υπό το βάρος του, ενώ εκείνος έχασε την ισορροπία του και προσπάθησε να κρατηθεί από τον τοίχο με τα δυο του χέρια για να μην πέσει. Τελικά, λίγες μέρες μετά το τραγικό περιστατικό, το μουσείο ανακοίνωσε με ανακούφιση ότι το έργο αποκαταστάθηκε στην αρχική του αίγλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ