fbpx Ντίσελντορφ: Ενα 5ώροφο κτίριο καλυμμένο από φυτά -Σαν κάθετο πάρκο [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΚΟΣΜΟΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ

Ντίσελντορφ: Ενα 5ώροφο κτίριο καλυμμένο από φυτά -Σαν κάθετο πάρκο [εικόνες]

Τα πλαϊνά και η κορυφή του κτηρίου καλύπτονται από φυτά
23|05|2019 | 11:06
Τα πλαϊνά και η κορυφή καλύπτονται από φυτά

Στην πλατεία Gustaf-Gründgens-Platz, δίπλα στο θέατρο Dusseldorfer Schauspielhaus που είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, σηκώνεται ένα πενταόροφο συγκρότημα γραφείων του οποίου δύο όψεις και η οροφή θα είναι καλυμμένες με φυτά.

Όταν την επόμενη χρονιά το αρχιτεκτονικό γραφείο Ingenhoven Architects ολοκληρώσει την κατασκευή, οι δύο κύριες προσόψεις του τραπεζοειδούς κτίσματος θα καλυφθούν με φράχτες από θάμνους (για την ακρίβεια, από καρπίνους).

Φυτά πάνω στο κτήριο
Οπως φαίνεται και στις μακέτες το κτήριο, σε επίπεδα, θα καλυφθεί με φυτά

Σε κάθε όροφο των επικλινών προσόψεων θα φυτευτούν οι φράχτες, με συνολικό μήκος οκτώ χιλιομέτρων. Επιπλέον, με πρασινάδα θα καλυφθεί και η οροφή του κτηρίου, στο πλαίσιο στρατηγικής φύτευσης που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το γραφείο βιώσιμης μηχανικής Werner Sobek.

Ενα κάθετο πάρκο στη Γερμανία

«Από την Gustaf-Gründgens-Platz, το κτήριο φαίνεται σαν ένα εικονικό "κάθετο πάρκο" με οκτώ χιλιόμετρα φράχτες από καρπίνους, τα φύλλα των οποίων παίρνουν διαφορετικές αποχρώσεις στη διάρκεια του χρόνου» είπαν οι αρχιτέκτονες του Ingenhoven Architects.

Οι «φράχτες» μεγαλώνουν σε ειδικό φυτώριο από το 2016 και θα μεταφερθούν επί τόπου αργότερα, μέσα στη χρονιά.

κτηριο με φυτά
Το κτήριο θα είανι σαν ένα κάθετο πάρκο

Σύμφωνα με το γερμανικό αρχιτεκτονικό γραφείο, οι φυτεμένες προσόψεις θα συντελούν στο να διατηρείται δροσερό το κτήριο, θα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και θα περιορίζουν το φαινόμενο της «θερμικής νησίδας» στο κέντρο του Ντίσελντορφ.

Απέναντι από το με συνολικό εμβαδόν 41.370 τετραγωνικά μέτρα συγκρότημα γραφείων Ko-Bogen II θα υπάρχει ένα μικρότερο τριγωνικό κτίσμα, με εστιατόρια και καταστήματα. Πάνω του θα κάθεται γρασίδι, στο οποίο θα μπορούν να χαλαρώνουν οι κάτοικοι της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ