Αύξηση παρουσιάζει το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την εκτροφή κοτόπουλων, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν φρέσκα αυγά με χαμηλότερο κόστος, την ώρα που οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να πιέζουν τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, οι τιμές αυξήθηκαν από 2,52 δολάρια ανά ντουζίνα για μεγάλα αυγά κατηγορίας Α τον Ιανουάριο του 2024, σε 4,15 δολάρια έως τον Δεκέμβριο, μια μεταβολή σχεδόν 65% μέσα σε μόλις δώδεκα μήνες.
«Έκρηξη» στις αναζητήσεις για... κοτέτσια στο σπίτι
Όπως αναφέρουν πρόσφατα στοιχεία της αυστραλιανής εταιρείας ακινήτων Eden Emerald Buyers Agent, οι αναζητήσεις στο Pinterest για το πώς να κατασκευάσει κανείς μόνος του, εύκολα, κοτέτσια σημείωσαν άνοδο 212% (!) στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr εδώ.