Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Τζωρτζ Τσουγκαράκης στο iefimerida.gr -Γιατί ο Τραμπ καταφεύγει στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα - iefimerida.gr

Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Τζωρτζ Τσουγκαράκης στο iefimerida.gr -Γιατί ο Τραμπ καταφεύγει στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα

Ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο/ΑΡ creative-iefimerida

Με τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προηγείται και να βρίσκεται κοντά στο να ανακηρυχθεί ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο σημερινός πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Για την Αμερική αυτή η πρακτική δεν είναι ξένη όπως εξηγεί μιλώντας στο iefimerida o Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Τζωρτζ Τσουγκαράκης καθώς οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλες τις Πολιτείες. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κανόνες για την επιστολική ψήφο που από την αρχή αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τον Ρεμπουπλικανό Πρόεδρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορώ να πω, ότι σε προκαταρκτικά ζητήματα, είναι σύνηθες να ερμηνεύονται οι εκλογικοί κανόνες από τα δικαστήρια όταν προκύπτουν διαφορές. Για παράδειγμα, οι κρατικοί νομοθέτες έχουν την ευθύνη για τον καθορισμό των κανόνων που ισχύουν για τις εκλογές στην πολιτεία τους. Όπως να ορίσουν το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, να καλύψουν τις ανάγκες των ψηφοφόρων που πάνε να ψηφίσουν, καθώς και το πιο σημαντικό σε αυτές τις εκλογές, τους κανόνες που αφορούν την επιστολική ψήφο» , λέει ο κ. Τσουγκαράκης και συνεχίζει:

Ως εκ τούτου, σε γενικές γραμμές δεν είναι ανησυχητικό ή ασυνήθιστο για έναν υποψήφιο να ζητήσει τη βοήθεια των δικαστηρίων για την ερμηνεία και το τέλος της επιβολής αυτών των κανόνων. Ωστόσο, δεν έχω δει τις λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου. Γνωρίζω μόνο ότι ισχυρίζεται πως σε μια από τις πολιτείες συμπεριλήφθηκαν στις έγκυρες και 53 πρόωρες (άκυρες) ψήφοι.

o Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Τζωρτζ Τσουγκαράκης
Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Τζωρτζ Τσουγκαράκης

Το σκεπτικό του Ντόναλντ Τραμπ

«Προφανώς, σε εκλογές τέτοιου μεγέθους που αφορούν δεκάδες εκατομμύρια ψήφους, αυτό είναι κάτι ασήμαντο, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει τον πρόεδρο με δύο τρόπους.
Πρώτον, είναι μια τακτική καθυστέρησης. Ως μέρος των αξιώσεών του, ζητά από τα δικαστήρια να σταματήσουν την καταμέτρηση των ψήφων έως ότου το δικαστήριο επιλύσει τους ισχυρισμούς του. Αυτή η καθυστέρηση είναι υπέρ του, καθώς οι ως τώρα καταμετρήσεις τείνουν υπέρ του Μπάιντεν.
Δεύτερον, αν και ο ισχυρισμός αφορά μόνο 53 ψήφους , εάν η απόφαση είναι υπέρ του προέδρου, θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρύτερα και μπορεί να ακυρώσει πολλές ακόμη ψήφους» . επισημαίνει ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περίπτωση του 2000 με τον Αλ Γκορ

Η Προεδρική εκλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2000 μετά από προσφυγή του Αλ Γκορ, που ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων στη Φλώριντα ωστόσο Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Τζώρτζ Μπους 35 ημέρες μετά τις εκλογές. Το δικαστήριο είχε ταχθεί κατά της επανακαταμέτρησης και ο Αλ Γκορ είχε αποδεχθεί την ήττα του.

Στη συνέχεια και καθώς Θα διατίθενται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νομικές διαδικασίες, θα μπορώ να παράσχω περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ