Εισβολή στην Ουκρανία: Η ουκρανική κυβέρνηση θα βάλει τους Ρώσους αιχμαλώτους να εργαστούν για την ανοικοδόμηση της χώρας! - iefimerida.gr

Εισβολή στην Ουκρανία: Η ουκρανική κυβέρνηση θα βάλει τους Ρώσους αιχμαλώτους να εργαστούν για την ανοικοδόμηση της χώρας!

ktirio
Βομβαρδισμένο κτίριο στην Ουκρανία από ρωσικούς βομβαρδισμούς / AP Photo/Oleksandr Ratushniak

Το ενδεχόμενο να βάλει τους Ρώσους αιχμαλώτους του πολέμου να δουλέψουν για την ανοικοδόμηση της χώρας εξετάζει σοβαρά η Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ρεπόρτερ Αμυνας του πρακτορείου «Kyiv Independent», Ιλία Πονομαρένκο, η ουκρανική κυβέρνηση φέρεται να θέλει να βάλει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου να εργαστούν για να «ζωντανέψει» την κατεστραμμένη από τον πόλεμο οικονομία της χώρας!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω δήλωση, ωστόσο, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν τα σχέδια της Ουκρανίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Ο ρεπόρτερ της The Kyiv Independent έγραψε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση λέει τώρα ότι οι Ρώσοι αιχμάλωτοι θα εργαστούν για να αναζωογονήσουν την οικονομία της Ουκρανίας, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο. Το να εργάζονται οι αιχμάλωτοι στρατιώτες, φαίνεται ότι συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο».

Για να εμπίπτει στην «πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», η Ουκρανία θα πρέπει να τηρήσει τις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949, τα πρωτόκολλα που θέτουν τα πρότυπα για την ανθρωπιστική μεταχείριση στον πόλεμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Newsweek».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απαγορεύεται στους αιχμαλώτους να εκτελούν ταπεινωτικές ή επικίνδυνες εργασίες, όπως η αφαίρεση ναρκών ξηράς, εκτός εάν προσφερθούν εθελοντικά. Πρέπει να τους δοθούν ώρες και συνθήκες εργασίας που ταιριάζουν με αυτές των άλλων εργαζομένων στη χώρα τους και πρέπει να αμείβονται σε κυλιόμενη κλίμακα που καθορίζεται είτε από τον στρατιωτικό τους βαθμό είτε από τους μισθούς του στρατού της χώρας που κρατείται. Οι εργαζόμενοι αιχμάλωτοι πρέπει επίσης να λαμβάνουν ένα ωριαίο διάλειμμα και μηνιαίες ιατρικές εξετάσεις για να διασφαλιστεί η συνέχιση της υγείας τους», όπως επισημαίνεται.

Οποιεσδήποτε παραβιάσεις των Συμβάσεων της Γενεύης μπορούν να διερευνηθούν και να διωχθούν από οποιαδήποτε χώρα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, από διεθνείς φορείς όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ή το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ