Ειρηνικός: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ με δυο νεκρούς εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά [βίντεο] - iefimerida.gr

Ειρηνικός: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ με δυο νεκρούς εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά [βίντεο]

Νέο πλήγμα των ΗΠΑ με δυο νεκρούς εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό
Νέο πλήγμα των ΗΠΑ με δυο νεκρούς εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό / Φωτογραφία Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη ένα αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα σκότωσε δυο άνδρες που επέβαιναν σε ταχύπλοο, επιδιδόμενο σε «διακίνηση ναρκωτικών» στον ανατολικό Ειρηνικό.

Το πλεούμενο που μπήκε στο στόχαστρο «κινείτο σε γνωστές οδούς διακίνησης ναρκωτικών στον ανατολικό Ειρηνικό και επιδιδόταν σε επιχειρήσεις διακίνησης ναρκωτικών», ανέφερε μέσω X, χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη ορολογία του για τις δεκάδες επιχειρήσεις του είδους, το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (SOUTHCOM, «νότια διοίκηση»).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ασπρόμαυρο «αποχαρακτηρισμένο» απόσπασμα βίντεο από αέρος, διάρκειας 11 δευτερολέπτων, εικονίζει το μικρό σκάφος να κινείται με ταχύτητα προτού χτυπηθεί και τυλιχτεί στις φλόγες.

Πάνω από 200 οι νεκροί σε ανάλογες επιχειρήσεις των ΗΠΑ

Με αυτή την επίθεση, ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί συνολικά των επιχειρήσεων αυτών, που διεξάγονται από τον Σεπτέμβριο του 2025 στον Ειρηνικό και στην Καραϊβική, κατά διαταγή της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη στις ανακοινώσεις της Ουάσιγκτον.

Το Σάββατο, η SOUTHCOM ανακοίνωνε τον θάνατο τριών ανθρώπων σε πανομοιότυπο αεροπορικό πλήγμα, επίσης στον ανατολικό Ειρηνικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκστρατεία αυτή παρουσιάζεται από την Ουάσιγκτον ως μέρος του «πολέμου» εναντίον καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά από τη Λατινική Αμερική προς την αμερικανική αγορά -- η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ χαρακτήρισε πέρυσι διάφορες λατινοαμερικάνικες συμμορίες «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

Όμως η αμερικανική κυβέρνηση ουδέποτε έχει παρουσιάσει απτές αποδείξεις ότι τα σκάφη που μπήκαν στο στόχαστρο ενέχονταν πράγματι σε παράνομες δραστηριότητες.

Η νομιμότητα των πληγμάτων, σε διεθνή ή ξένα χωρικά ύδατα, αμφισβητείται. Ειδικοί και αξιωματούχοι του ΟΗΕ καταγγέλλουν πως διαπράττονται εξωδικαστικές δολοφονίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ναρκωτικά ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ