Πώς το ενεργειακό κόστος βάζει τέλος στην τηλεργασία -Επιστροφή στο γραφείο, τι δείχνει έρευνα - iefimerida.gr

Πώς το ενεργειακό κόστος βάζει τέλος στην τηλεργασία -Επιστροφή στο γραφείο, τι δείχνει έρευνα

Επιστροφή στο γραφείο μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας λόγω ενεργειακού κόστους
Επιστροφή στο γραφείο μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας λόγω ενεργειακού κόστους/ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδικοί στη Βρετανία βλέπουν ότι, παρά τα πρακτικά οφέλη της εργασίας από το σπίτι, το τεράστιο ενεργειακό κόστος βάζει τέλος στην τηλεργασία και αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι Βρετανοί που αποφεύγουν το γραφείο και δουλεύουν από το σπίτι θα μπορούσαν να πληρώσουν επιπλέον 2.500 λίρες (2.925 ευρώ) ετησίως σε ενεργειακό κόστος, προειδοποιούν οι ειδικοί, οι οποίοι λένε ότι η αύξηση των λογαριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους πίσω στα γραφεία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η τελευταία έρευνα αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία τους και να μην συνεχίσουν την «κακιά» και πλέον ακριβή συνήθεια της τηλεργασίας. Η πανδημία μπορεί να οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους στην εργασία από το σπίτι για υγειονομικούς λόγους. Αλλά τώρα η ενεργειακή κρίση μπορεί να τους στείλει όλους πίσω στα γραφεία τους, ειδικά για τον χειμώνα που έρχεται.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ανώτατο όριο τιμών της θα αυξηθεί κατά 80%, σε 3.549 λίρες ετησίως τον Οκτώβριο.

Οι λογαριασμοί προβλέπεται να ανέβουν ξανά στις 5.400 λίρες τον Ιανουάριο και ακόμη περισσότερο στις 6.600 λίρες (7.728 ευρώ) την άνοιξη σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών ενέργειας Cornwall Insight, αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Μιάμιση μέρα την εβδομάδα στο γραφείο ο μέσος εργαζόμενος

Ο μέσος Βρετανός εργαζόμενος πηγαίνει στο γραφείο μιάμιση μέρα την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η απομακρυσμένη εργασία θα οδηγήσει πιθανότατα σε λογαριασμό ενέργειας 789 λίρες (923 ευρώ) τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 580 λίρες (679 ευρώ) για όσους πηγαίνουν στη δουλειά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σάρα Κόουλς, της χρηματοοικονομικής Hargreaves Lansdown, περιέγραψε τη «φρικτή κλίμακα» της αύξησης της τιμής της ενέργειας.

«Ακόμη και για εκείνους που θεωρούν ότι αισθάνονται άνετα, αυτή είναι μια αρκετά σοβαρή κρίση για την οποία θα χρειαστεί να βρεθούν νέες λύσεις», είπε.

«Οι άνθρωποι μπορεί να πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη θέρμανση τους, επομένως αντί να την αφήνουν ανοιχτή όλη μέρα, να επικεντρώνονται στην προσπάθεια να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα στα δωμάτια που χρησιμοποιούν».

Daily Mail
Daily Mail
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μειώνεται αλλά παραμένει η τηλεργασία για 1 στους 3 στη Βρετανία

Τον Μάιο, αποκαλύφθηκε ότι τρεις στους τέσσερις ενήλικες στη Βρετανία ταξιδεύουν τώρα για να εργαστούν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας - από τα δύο τρίτα που κινούνταν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με επίσημη έρευνα σήμερα. Δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι κινούνται προς και από τη δουλειά τους μειώνοντας το ποσοστό των τηλεργαζομένων σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δείχνουν επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων συνεχίζουν να περνούν μέρος της εβδομάδας δουλεύοντας στο σπίτι.

Τα στοιχεία δείχνουν μια αλλαγή σε ορισμένους τύπους δημόσιας συμπεριφοράς τους τελευταίους δύο μήνες -μια περίοδος που συμπίπτει με μια σταθερή πτώση των μολύνσεων από τον Covid-19.

Η Consultancy Advances Workplace Associates ισχυρίζεται ότι η μέση συμμετοχή στο χώρο εργασίας είναι 29% στα γραφεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε τον Ιούλιο ότι το 37% των Λονδρέζων εργάζονταν από το σπίτι, σε σύγκριση με το 14% πριν από την πανδημία.

Η καθημερινή χρήση ενέργειας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τους μηνιαίους λογαριασμούς. Η χρήση ενός βραστήρα τρεις φορές την ημέρα θα κοστίζει 8 λίρες (9,37 ευρώ) το μήνα ή 100 λίρες (117 ευρώ) το χρόνο, σύμφωνα με το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας του Οκτωβρίου, αναφέρει η υπηρεσία Citizen's Advice Bureau.

Ομοίως, η λειτουργία ενός σταθερού υπολογιστή οκτώ ώρες την ημέρα θα κοστίζει 35,68 λίρες (σχεδόν 42 ευρώ) το μήνα.

Θα χαθούν ζωές τον χειμώνα χωρίς επιπλέον κυβερνητική παρέμβαση

Ο ιδρυτής του MoneySavingExpert, Μάρτιν Λιούις, δήλωσε στο πρόγραμμα Today του BBC την Παρασκευή: «Με έχουν κατηγορήσει για καταστροφολογία για αυτήν την κατάσταση. Λοιπόν, ο λόγος που καταστροφολογώ είναι επειδή πρόκειται για μια καταστροφή, απλά και καθαρά. Εάν δεν λάβουμε περαιτέρω κυβερνητική παρέμβαση πέρα ​​από αυτά που ανακοινώθηκαν τον Μάιο, θα χαθούν ζωές αυτόν τον χειμώνα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέφερε επίσης ότι η τελευταία αύξηση του ανώτατου ορίου σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι θα πληρώνουν έως και 10.000 λίρες (11.722 ευρώ) ετησίως σε λογαριασμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, Τζόναθαν Μπρίρλεϊ , προειδοποίησε για τις δυσκολίες που θα προκαλέσουν οι τιμές της ενέργειας αυτόν τον χειμώνα και προέτρεψε τον επερχόμενο πρωθυπουργό και το νέο υπουργικό συμβούλιο «να παράσχουν μια πρόσθετη και επείγουσα απάντηση στη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών της ενέργειας».

Το κόστος της ενέργειας θα μπορούσε να γίνει σημαντικά χειρότερο το 2023

Είπε επίσης ότι η τιμή του φυσικού αερίου φέτος τον χειμώνα ήταν 15 φορές μεγαλύτερη από το κόστος πριν από δύο χρόνια.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι η αύξηση αντανακλά τη συνεχιζόμενη άνοδο στις παγκόσμιες τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου, οι οποίες άρχισαν να εκτινάσσονται καθώς υποχωρούσε η πανδημία και οδηγήθηκαν ακόμη υψηλότερα από τη σταδιακή διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ofgem προειδοποίησε επίσης ότι οι τιμές της ενέργειας θα μπορούσαν να γίνουν «σημαντικά χειρότερες» το επόμενο έτος. Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να αρχίσουν να αυξάνουν το ποσό που πληρώνουν οι πελάτες που εξυπηρετούν μέσω πάγιας εντολής πριν από την 1η Οκτωβρίου, για να κατανεμηθούν οι πληρωμές, αλλά τα χρήματα που θα λάβουν οι πάροχοι θα δαπανηθούν μόνο για την παροχή ενέργειας στα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ