Σάλος με τα «δόντια Τουρκίας»: 35χρονη πήγε να φτιάξει χαμόγελο και περιγράφει τη φρίκη μόλις ξύπνησε - iefimerida.gr

Σάλος με τα «δόντια Τουρκίας»: 35χρονη πήγε να φτιάξει χαμόγελο και περιγράφει τη φρίκη μόλις ξύπνησε

Δόντια Τουρκίας, μια μεγάλη περιπέτεια για μια ακόμη γυναίκα που ήθελε να φτιάξει χαμόγελο
Δόντια Τουρκίας, μια μεγάλη περιπέτεια για μια ακόμη γυναίκα που ήθελε να φτιάξει το χαμόγελό της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο θέμα είναι πλέον στη Βρετανία τα δόντια Τουρκίας, καθώς Βρετανοί επισκέπτονται τη γείτονα για δήθεν φθηνές οδοντιατρικές εργασίες και επιστρέφουν σπίτι τους με φρικτά προβλήματα.

Βρετανοί που έχουν ταξιδέψει στην Τουρκία για να αποκτήσουν λαμπερό χαμόγελο σε χαμηλότερη τιμή επιστρέφουν στη Βρετανία συχνά με πόνους και προβλήματα, ενώ, όπως περιγράφουν, οι τακτικές που ακολουθούν στην Τουρκία μάλλον δεν συμβαδίζουν με τις συνήθεις οδοντιατρικές πρακτικές...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της 35χρονης Melissa Davies, η οποία είχε στραβά δόντια και πάντα ονειρευόταν ένα λαμπερό χαμόγελο. Μετά από έρευνα στο Διαδίκτυο κατέληξε σε μια κλινική στην Τουρκία, όπου υποσχόταν χαμόγελο Χόλιγουντ αντί 6.000 λιρών.

Δόντια Τουρκίας: Ηταν με γενική αναισθησία για 7,5 ώρες!

Οπως ισχυρίζεται η Melissa, στο οδοντιατρείο στην Τουρκία την υπέβαλαν σε γενική αναισθησία για επτά ώρες, της αφαίρεσαν πέντε δόντια και της έκαναν 14 απονευρώσεις.

Ξύπνησε με ρινορραγία, με τους αεραγωγούς της να κλείνουν και τη θεία της να κλαίει και να ουρλιάζει, ενώ ρωτούσε «τι της κάνατε;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλη μου τη ζωή υπέφερα με τα δόντια μου, ποτέ δεν έδειχναν ίσια, πάντα έδειχναν απαίσια και δεν είχα καμία αυτοπεποίθηση. Έκανα κάποια έρευνα στο διαδίκτυο και κοίταξα βίντεο για να δω αν κάποιες διασημότητες είχαν πάει εκεί και αποφάσισα να πάω. Με νάρκωσαν για επτάμισι ώρες και όταν συνήλθα η θεία μου φώναζε "τι της κάνατε;". Η μύτη μου είχε αρχίσει να αιμορραγεί και οι αεραγωγοί μου είχαν αρχίσει να κλείνουν. Είχα κάτι σαν ταμπόν στη μύτη μου για να σταματήσει η αιμορραγία και έναν σωλήνα για να με βοηθά να αναπνέω.

»Για μία εβδομάδα ένιωθα σαν να με είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο. Άκουσα ένα κρακ, όταν έσπρωξαν ένα από τα δόντια μου προς τα πάνω.

Ένιωσα ένα κοφτερό δάγκωμα (στο ταξίδι της επιστροφής) και κοιτώντας βρήκα μια ρωγμή σε ένα από τα πίσω δόντια μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νιώθω σαν να με έχουν πυροβολήσει στο στόμα»

Εβδομάδες μετά την επέμβαση, η Melissa έχει ακόμη αυτή τη ρωγμή κατά μήκος των πίσω δοντιών της και αισθάνεται σαν κάποιος να την έχει «πυροβολήσει στο στόμα», όπως η ίδια λέει. Εξακολουθεί να μην μπορεί να φάει ή να πιει τίποτα κρύο λόγω του προβλήματος αυτού.

Δεν αναλαμβάνει κανείς στην Αγγλία όσους πήγαν για Δόντια Τουρκίας

Λόγω των πόνων και των μεγάλων προβλημάτων επισκέφθηκε τον οδοντίατρό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος της είπε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί εξειδικευμένη φροντίδα, που θα μπορούσε να κοστίσει έως και 30.000 λίρες! Αντιμετώπισε επίσης το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι επιστρέφουν από την Τουρκία κάνοντας οδοντιατρικές εργασίες, δηλαδή δεν τους αναλαμβάνει κανένας οδοντίατρος στη Βρετανία, αρνούμενοι, όλοι τους, να αναλάβουν την ευθύνη για προβλήματα στα στόματα ασθενών που δεν προκάλεσαν εκείνοι.

«Προσπάθησα να επισκεφθώ τρεις οδοντιάτρους, αλλά κανείς δεν θα με αναλάβει. Αν μη τι άλλο, χαμογελάω λιγότερο από τότε που πήγα στην Τουρκία», λέει τώρα η Melissa.

«Είναι σαν ένας πόνος, αλλά μόλις πιεις κάτι κρύο είναι σαν κάποιος να σε πυροβόλησε στο στόμα. Δεν μπορούσα να πιω κρύο νερό κατά τη διάρκεια του καύσωνα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Melissa ισχυρίζεται ότι η οδοντιατρική κλινική στην Τουρκία προσφέρθηκε να ξανακοιτάξει τα δόντια της, αλλά είπε ότι θα πρέπει να πληρώσει τα όποια έξοδα, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας και του ταξιδιού.

Το βίντεο των 14 εκατ. προβολών στο TikTok

Δημοσίευσε την εμπειρία της στο TikTok τον περασμένο μήνα, όπου έχει συγκεντρώσει πάνω από 14.000.000 προβολές.

Η ανάρτηση προσέλκυσε επίσης περισσότερα από 8.800 σχόλια από θεατές που σοκαρίστηκαν από το κλιπ.

Ένας από αυτούς ανέφερε: «Σας ευχαριστώ που το μοιραστήκατε, πραγματικά ετοιμαζόμουν να πάω στην Τουρκία για τα δόντια μου… Δεν θα πάω τώρα. Λυπάμαι που σας συνέβη αυτό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας άλλος έγραψε: «Συμφωνώ απόλυτα. Είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, πονάω εδώ και πέντε χρόνια και κανένας Βρετανός οδοντίατρος δεν με αναλαμβάνει».

«Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να φτιάξω τα δόντια μου στην Τουρκία. Σας ευχαριστώ πολύ που με βοηθήσατε να πάρω την απόφασή μου, θα ήταν μια απόφαση που θα μετάνιωνα» έγραψε κάποιος άλλος, και ένας ακόμη πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ που μιλήσατε».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια τουρκική οδοντιατρική κλινική τίθεται υπό έλεγχο επειδή φέρεται να έχει κάνει λάθος στο στόμα κάποιου ασθενούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια άλλη Βρετανή αποκάλυψε ότι της προκλήθηκαν τραύματα στο στόμα, όταν τον περασμένο Απρίλιο ξόδεψε 6.850 λίρες μόνο σε οδοντιατρείο στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια της και αυτό που κατάφερε ήταν να καταστραφούν τα ούλα της και να νιώθει σαν να έχει φάει ξύλο.

Οι οδοντίατροι προειδοποίησαν επίσης πρόσφατα τους πελάτες που αναζητούν λαμπερό χαμόγελο να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία για να αποκτήσουν τα δόντια των ονείρων τους.

Οι ειδικοί έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει η επεμβατική χειρουργική στο στόμα.

Μια έκθεση της Βρετανικής Οδοντιατρικής Ένωσης αποκάλυψε πρόσφατα ότι το 86% των Βρετανών οδοντιάτρων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι είχαν αντιμετωπίσει περιπτώσεις που προκλήθηκαν μετά από οδοντιατρικές επεμβάσεις στο εξωτερικό.

Ο οδοντιατρικός τουρισμός βρίσκεται σε άνοδο, όπως και ο χειρουργικός τουρισμός, καθώς το δέλεαρ των προσιτών τιμών βάζει τους Βρετανούς στον πειρασμό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να κάνουν δαπανηρές επεμβάσεις σε πολύ μικρότερες τιμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία δόντια οδοντιατρείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ