Στο δικαστήριο 7 ακτιβιστές για τον περσινό βανδαλισμό του γηπέδου γκολφ του Τραμπ στη Σκωτία -Είχαν γράψει «Η Γάζα δεν πωλείται» - iefimerida.gr

Στο δικαστήριο 7 ακτιβιστές για τον περσινό βανδαλισμό του γηπέδου γκολφ του Τραμπ στη Σκωτία -Είχαν γράψει «Η Γάζα δεν πωλείται»

Ακτιβιστές έγραψαν σύνθημα στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ
Ακτιβιστές έγραψαν σύνθημα στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ


Επτά άτομα που κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημιές στο γήπεδο γκολφ Turnberry του Ντόναλντ Τραμπ στη Σκωτία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση ζημιών, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται επιβαρυμένη λόγω «τρομοκρατικής σύνδεσης».

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου του περασμένου έτους, όταν το γήπεδο στο θέρετρο Τραμπ Turnberry, στη δυτική ακτή της Σκωτίας, βανδαλίστηκε. Στο γήπεδο γράφτηκε το σύνθημα «Η Γάζα δεν πωλείται», ενώ το κτίριο της λέσχης καλύφθηκε με γκράφιτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επτά κατηγορούμενοι

Οι Kieran Robson, 35 ετών, Uzma Bashir, 56, Ricky Southall, 34, Autumn Taylor Ward, 22, Rebecca Sian Davies, 29, John Moxley, 58, και Dylan Chiaramello, 24, έχουν όλοι κατηγορηθεί για την ενέργεια και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου στις 31 Αυγούστου.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι «προκάλεσαν κακόβουλα ζημιές σε περιουσία, σκάβοντας χλοοτάπητα στο γήπεδο γκολφ, ψεκάζοντας γλυφοσάτη (ζιζανιοκτόνο) ή παρόμοια ουσία, ρίχνοντας μπογιά σε κτίριο και πινακίδα, γράφοντας πολιτικά και προσβλητικά συνθήματα στο γρασίδι, χαράσσοντας πολιτικό σύνθημα στον χλοοτάπητα, γράφοντας πολιτικά και προσβλητικά συνθήματα σε κτίριο, τοίχους και κολόνες, προκαλώντας ζημιά σε σύστημα καταιονισμού ύδατος με αποτέλεσμα πλημμύρα και προκαλώντας ζημιά σε ένα φωτιστικό».

Το κατηγορητήριο προσθέτει ότι θα αποδειχθεί «πως το προαναφερθέν αδίκημα επιβαρύνεται λόγω της ύπαρξης τρομοκρατικής σύνδεσης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρέμβαση της σκωτσέζικης κυβέρνησης

Σε σημείωμα συνάντησης της 13ης Μαρτίου του περασμένου έτους μεταξύ του πρωθυπουργού της Σκωτίας, Τζον Σουίνι, και του γιου του Αμερικανού προέδρου, Έρικ Τραμπ, αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές «σημείωσαν με ανησυχία το πρόσφατο περιστατικό στην ιδιοκτησία του Τραμπ, καταδίκασαν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον βανδαλισμό και προσέφεραν διαβεβαιώσεις ότι οι αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το περιστατικό με τη δέουσα σοβαρότητα».

Ένα από τα πιο γνωστά γήπεδα της Σκωτίας

Το περίφημο γήπεδο Ailsa του Turnberry έχει φιλοξενήσει τέσσερις φορές το Open. Οι τιμές για μη διαμένοντες επισκέπτες φτάνουν έως και τις 1.000 λίρες ανά άτομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ αγόρασε το θέρετρο το 2014 από όμιλο με έδρα το Ντουμπάι, έναντι ποσού που δεν έγινε γνωστό, και στη συνέχεια πρόσθεσε το όνομά του στην ονομασία του θέρετρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ