Ένας 30χρονος συνελήφθη λίγο αφού τον διέσωσαν αστυνομικοί, οι οποίοι τον άκουσαν να φωνάζει μέσα από τον τοίχο ενός κινηματογράφου, όπου είχε παγιδευτεί.
Ο Ίζαακ Βαλένσια βρέθηκε την Κυριακή εγκλωβισμένος στον κοινό τοίχο ανάμεσα στον κινηματογράφο Maya Cinemas και το καφέ Brewje, στην πόλη Σαλίνας της Καλιφόρνιας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αστυνομικοί που είχαν σταματήσει για καφέ λίγο πριν ολοκληρώσουν τη βάρδιά τους άκουσαν αχνές φωνές βοήθειας από κοντινό σημείο. Οι υπάλληλοι ανέφεραν ότι είχαν ακούσει θορύβους νωρίτερα, οι οποίοι όμως είχαν σταματήσει. Οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα και διαπίστωσαν πως οι φωνές προέρχονταν από τον τοίχο ανάμεσα στο καφέ και τον κινηματογράφο. Όταν χτύπησαν τον τοίχο, ακολούθηκε ένα ακόμα χτύπημα ως απάντηση, και έτσι ανακάλυψαν τον 30χρονο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, ο Βαλένσια φέρεται να έπεσε από την οροφή του κινηματογράφου, κοντά στην κεντρική πινακίδα, μέσα από ένα άνοιγμα διαστάσεων περίπου 30 επί 60 εκατοστών. Οι αρχές εκτίμησαν ότι έπεσε από ύψος περίπου 6,5 μέτρων πριν εγκλωβιστεί ανάμεσα σε μεταλλικές δοκούς.
Ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν παγιδευμένος από τις 9 το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν μεγάλο τμήμα του τοίχου.
Βίντεο από τη διάσωση του 30χρονου
Μετά τη διάσωση, ο 30χρονος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ελαφρύ τραυματισμό στην πλάτη. Αφού έλαβε εξιτήριο, οδηγήθηκε στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας κατηγορία για διάρρηξη.