Με αίμα βάφτηκε η διαδήλωση των συνταξιούχων στο κέντρο της Άγκυρας, καθώς ένας 60χρονος απόστρατος αστυνομικός έβαλε τέλος στη ζωή του προκαλώντας πανικό.
- Ενώσεις συνταξιούχων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Άγκυρα.
- Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν ένας απόστρατος αστυνομικός, αφού εξέφρασε την απόγνωσή του, αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο του. Το περιστατικό προκάλεσε σοκ και πανικό στους παρευρισκόμενους.
- Λίγο πριν από το μοιραίο περιστατικό, ο άνδρας είχε απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.
- Το τραγικό συμβάν αντικατοπτρίζει την ευρύτερη κοινωνική δυσαρέσκεια για την οικονομική κρίση που έχει συρρικνώσει τις συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα μπροστά από το Συνταγματικό Δικαστήριο, με τους συμμετέχοντες να τονίζουν πως οι τρέχουσες συντάξεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των στοιχειωδών βιοτικών αναγκών τους.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, όπου συμμετείχαν ενώσεις συνταξιούχων από τον δημόσιο και άλλους τομείς, η κατάσταση πήρε δραματική τροπή. Ένας απόστρατος αστυνομικός, αφού εξέφρασε την απόγνωσή του φωνάζοντας ότι αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά, αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο που έφερε.
Είχε κάνει έκκληση για μαζική συμμετοχή μέσω social
Πριν από το μοιραίο περιστατικό, ο άνδρας, ονόματι Αλί Σ., είχε απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση μέσα από μια δημοσίευσή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Στο μήνυμά του έγραφε: «Αν δεν είσαι εκεί, ένα άτομο θα λείπει. Μη λες: "Τι διαφορά θα έχει αν δεν έρθω;" Υπάρχει δύναμη στην ενότητα. Θεέ μου, ακούς τις κραυγές μέσα μας. Είθε το κράτος μας και αυτοί που μας κυβερνούν να τις ακούσουν επίσης».
Το τραγικό συμβάν αντανακλά τη γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια για την οικονομική κρίση, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, καθώς οι απολαβές τους έχουν συρρικνωθεί κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Ζητάμε τα δικαιώματά μας, όχι φιλανθρωπία».