Το δεξαμενόπλοιο «Athe Nova» φλέγεται, μετά από επίθεση ιρανικών drones στα Στενά του Ορμούζ - iefimerida.gr

Το δεξαμενόπλοιο «Athe Nova» φλέγεται, μετά από επίθεση ιρανικών drones στα Στενά του Ορμούζ

Τα Στενά του Ορμούζ
Τα Στενά του Ορμούζ/ Φωτογραφία Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δεξαμενόπλοιο «Athe Nova» φλέγεται μετά από επιθέση ιρανικών drones, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα οι Φρουροί της Επανάστασης.

Στην ανακοίνωση των Φρουρών, που μεταδόθηκε από ιρανικά πρακτορείο, αναφέρεται ότι πρόκειται για το πλοίο «Athen Nova», ωστόσο το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι προφανώς πρόκειται για το τάνκερ μεταφοράς ασφάλτου «Athe Nova», με σημαία Ονδούρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, οι Φρουροί δεν δηλώνουν ρητά ότι το πλοίο χτυπήθηκε από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αν και στο συμβάν αυτό γίνεται αναφορά, σε μια γραμμή, στην έκθεση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή.

«Το δεξαμενόπλοιο Athe Nova, ένα (πλοίο) των συμμάχων των Αμερικανών στο στενό του Χορμούζ, φλέγεται ακόμη αφού επλήγη από δύο δρόνους», ενέφερε ο ιδεολογικός στρατός της Τεχεράνης.

Το Σάββατο οι Φρουροί ανέφεραν ότι το Χορμούζ, ένας θαλάσσιος δρόμος «κλειδί» για το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου, έχει κλείσει «ντε φάκτο» για τη ναυσιπλοΐα, μετά τις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ