ΗΠΑ: Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί Τραμπ λέει ομοσπονδιακό Δικαστήριο -«Ισχύουν κανονικά» απαντά ο ίδιος - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί Τραμπ λέει ομοσπονδιακό Δικαστήριο -«Ισχύουν κανονικά» απαντά ο ίδιος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία: AP / Alex Brandon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομοσπονδιακό Εφετείο αποφάνθηκε ότι οι περισσότεροι δασμοί που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν παράνομοι.

Η συγκεκριμένη απόφαση επικυρώνει απόφαση κατώτερου δικαστηρίου.

Η ετυμηγορία αφορά δασμούς που δεν επηρεάζουν συγκεκριμένους τομείς, όπως π.χ. δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η εφαρμογή της απόφασης έχει ανασταλεί έως τις 14 Οκτωβρίου και η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραμπ: Αν επικρατήσει η απόφαση θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Εσφαλμένη χαρακτήρισε την απόφαση του Εφετείου ο πρόεδρος Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι δασμοί παραμένουν σε ισχύ. «Όλοι οι δασμοί παραμένουν σε ισχύ», υπογραμμίζει ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social. «Ένα άκρως μεροληπτικό (κομματικό) Εφετείο αποφάνθηκε εσφαλμένα ότι οι δασμοί μας πρέπει να καταργηθούν, αλλά γνωρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κερδίσουν στο τέλος», υποστηρίζει.

«Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν πλέον τεράστια εμπορικά ελλείμματα και άδικους δασμούς ή μη δασμολογικά εμπόδια που επιβάλλονται από άλλες χώρες, είτε είναι φίλοι είτε εχθροί, και που υπονομεύουν τους Βιομηχάνους, τους Αγρότες μας και όλους τους υπόλοιπους. Αν αυτή η Απόφαση επικρατήσει, θα καταστρέψει κυριολεκτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» προσθέτει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έχει καταστήσει τους δασμούς πυλώνα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας τους για να ασκήσει πολιτική πίεση και να επαναδιαπραγματευθεί εμπορικές συμφωνίες με χώρες που εξάγουν αγαθά στις ΗΠΑ. Οι δασμοί έχουν δώσει στην κυβέρνηση Τραμπ πλεονεκτήματα προκειμένου να αποσπάσει οικονομικές παραχωρήσεις από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, ενώ έχουν προκαλέσει αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ