CIA: Η δυσαρέσκεια στη Ρωσία λόγω του πολέμου δίνει μια ευκαιρία για στρατολόγηση κατασκόπων από τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

CIA: Η δυσαρέσκεια στη Ρωσία λόγω του πολέμου δίνει μια ευκαιρία για στρατολόγηση κατασκόπων από τις ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία
Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διοικητής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, δήλωσε το Σάββατο (1/7) ότι η δυσαρέσκεια στη Ρωσία με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά σε κάθε γενιά για τη στρατολόγηση κατασκόπων.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η δυσαρέσκεια με τον πόλεμο θα συνεχίσει να ροκανίζει τη ρωσική ηγεσία υπό το σταθερό καθεστώς της κρατικής προπαγάνδας και την καταστολή που ασκείται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπερνς, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, σε διάλεξη στο βρετανικό Ίδρυμα Ditchley στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας.

«Αυτή η δυσαρέσκεια δημιουργεί μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά σε κάθε γενιά για εμάς στη CIA -στον πυρήνα μας. Δεν την αφήνουμε να πάει χαμένη», σημείωσε ακόμη επικεφαλής της Υπηρεσίας, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε σχέση με την Κίνα, ο Μπερνς δήλωσε ότι η αποσύνδεση από την Κίνα θα ήταν ανόητη δεδομένης της βαθιάς οικονομικής αλληλεξάρτησης, ως εκ τούτου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προσπαθήσουν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Επικεφαλής CIA: Στον σημερινό κόσμο, καμία χώρα δεν θέλει να βρεθεί στο έλεος του «καρτέλ του ενός»

«Η Κίνα είναι η μόνη χώρα, η οποία έχει ταυτόχρονα την πρόθεση να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη και, όλο και περισσότερο, την οικονομική, τη διπλωματική, τη στρατιωτική και την τεχνολογική δύναμη να το κάνει», τόνισε ακόμη ο Μπερνς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στον σημερινό κόσμο, καμία χώρα δεν θέλει να βρεθεί στο έλεος του "καρτέλ του ενός" για τα κρίσιμα ορυκτά και τις τεχνολογίες», ανέφερε στη συνέχεια ο επικεφαλής της CIA.

Όπως είπε ακόμη, «η απάντηση σε αυτό δεν είναι να αποσυνδεθούμε από μια οικονομία όπως αυτή της Κίνας, κάτι που θα ήταν ανόητο, αλλά να μειώσουμε λογικά τον κίνδυνο και να διαφοροποιηθούμε εξασφαλίζοντας ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού, προστατεύοντας το τεχνολογικό μας πλεονέκτημα και επενδύοντας στη βιομηχανική ικανότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ