H Κέιτ Μίντλετον παρουσίασε έρευνα: Πιο μοναχικοί εν καιρώ κορωνοϊού οι γονείς με χαμηλότερα εισοδήματα

Η Κέιτ Μίντλετον /Φωτογραφία: AP

Οι γονείς που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο να νιώσουν μοναξιά λόγω κορωνοϊού, ανέφερε η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, καθώς παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που επισημαίνει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική υγεία των γυναικών.

Η μοναξιά μεταξύ των γονέων αυξήθηκε από το 38% πριν από την πανδημία στο 63% σήμερα, καθώς οι περιορισμοί κατά του νέου κορονοϊού κράτησαν μακριά τους φίλους και τους συγγενείς, σημειώνεται στην έρευνα που διεξήγαγε το The Royal Foundation – το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Κέιτ και του συζύγου της πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Όμως, στις φτωχότερες περιοχές της Βρετανίας ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, με το 13% των γονέων να λέει ότι συχνά ή πάντα νιώθει μοναξιά σε σύγκριση με 5% στα πλουσιότερα τμήματα της χώρας.

«Υπερβολικά απαιτητική για όλους μας η χρονιά»

«Αυτή η χρονιά ήταν μια υπερβολικά απαιτητική χρονιά για όλους μας και δεν έχει υπάρξει μια πιο σημαντική στιγμή για να μιλήσουμε σχετικά με την οικογένεια», είπε η Κέιτ Μίντλετον, μητέρα τριών παιδιών, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. Η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας σχεδόν 4000 άνθρωποι έδωσαν κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις, διεξήχθη από το Ipsos MORI το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2019 και Οκτωβρίου του 2020.

Το 1/3 και πλέον των συμμετεχόντων είπε πως πίστευε ότι η πανδημία θα επηρέαζε δυσμενώς την μακροχρόνια ψυχική υγεία τους, με τις γυναίκες και όσους βίωναν οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας να καταγράφουν το πιθανότερο αρνητικό αντίκτυπο.

Επλήγη η ψυχική ευμάρεια των γυναικών

Η ψυχική ευμάρεια των γυναικών επλήγη καθώς η υγειονομική κρίση ανέτρεψε τους ανεπίσημους μηχανισμούς στήριξης, εξήγησε η Ρουθ Πάτρικ, λέκτορας κοινωνικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο του Γιορκ. «Οι στρατηγικές τους να τα βγάλουν εις πέρας με ένα χαμηλό εισόδημα υπονομεύτηκε εξαιτίας της πανδημίας», είπε η Πάτρικ, που ηγείται ενός προγράμματος το οποίο ονομάζεται Covid Realities και ερευνά τις επιπτώσεις της πανδημίας στις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

«Έχουμε συμμετέχοντες που λένε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πήγαιναν στην οικογένειά τους για ένα γεύμα, όταν τα ντουλάπια με τα τρόφιμα είχαν αδειάσει και δεν μπορούν να το κάνουν αυτό πλέον. Τους λείπει η συναισθηματική στήριξη… αλλά επίσης και οι απαραίτητοι μηχανισμοί άτυπης οικονομικής στήριξης», ανέφερε η επιστήμονας στο Thomson Reuters Foundation.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ