Τρόμος σε ενορίες στη Βρετανία: «Φαν» των βρικολάκων έσφαζε ζώα και τα άφηνε έξω από εκκλησίες - iefimerida.gr

Τρόμος σε ενορίες στη Βρετανία: «Φαν» των βρικολάκων έσφαζε ζώα και τα άφηνε έξω από εκκλησίες

Ο Μπέντζαμιν Λιούις
Ο Μπέντζαμιν Λιούις / Φωτογραφία: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία ενός 48χρονου που «αγαπά» τους βρικόλακες θα μπορούσε να είναι η αρχή του σεναρίου από ταινία τρόμου, κι όμως είναι αληθινή.

Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που έχει εμμονή με τους βρικόλακες, όμως ο 48χρονος Μπέντζαμιν Λιούις προχώρησε και σε πράξεις που όχι μόνο είναι παράνομες αλλά έχουν τρομάξει ολόκληρες κοινότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λιούις, που φέρεται να πιστεύει ότι η κατανάλωση αίματος θα παρατείνει τη ζωή, βρίσκεται πλέον υπό κράτηση αφού συνελήφθη να πετάει πτώματα ζώων έξω από εκκλησίες, κοντά σε ένα δάσος.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος άφησε πτώματα προβάτων και ελαφιών στις αυλές εκκλησιών στο Νιου Φόρεστ του Χάμπσαϊρ, σκορπώντας τον τρόμο στους ενορίτες και εξοργίζοντας τους κτηνοτρόφους από τους οποίους είχε κλέψει τα ζώα.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το «σατανικό ημερολόγιο»

Η αστυνομία άρχισε να διερευνά την υπόθεση αφού βρέθηκαν τα πρώτα νεκρά ζώα σε εκκλησίες. Η αστυφύλακας Τζέσικα Σούρμαν είπε ότι μαζί με τους συναδέλφους της άρχισαν να διακρίνουν ένα μοτίβο στις παραβάσεις του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμασταν σχεδόν σε θέση να προβλέψουμε πότε θα χτυπούσε» είπε, εξηγώντας ότι συμβουλεύτηκαν «σατανικά ημερολόγια». Έτσι εντόπισαν τις «σημαντικές ημερομηνίες» και ακριβώς εκείνες τις ημέρες τοποθέτησαν αστυνομικούς σε εκκλησίες.

Ο Λιούις συνελήφθη τελικά αφού βρέθηκαν ίχνη DNA του πάνω σε ένα αρνί. Ομολόγησε ότι διέπραξε εκ προθέσεως όχληση, πρόκληση πανικού ή αγωνίας με θρησκευτικό υπόβαθρο, καθώς και κλοπή αρνιών.

Είχε παρουσιαστεί ως «Κόμης Δράκουλας» - Πίστευε ότι θα γίνει βρικόλακας

Ο Λιούις έχει προκαλέσει στο παρελθόν τις αρχές. Κατά τη διάρκεια προηγούμενης εμφάνισής του στο δικαστήριο, όταν του ζητήθηκε να παρουσιαστεί με το όνομά του, απάντησε: «Κόμης Δράκουλας».

Ο δικαστής Γουίλιαμ Μούσλι δήλωσε ότι θα παραμείνει υπό κράτηση για θεραπεία, εκτός και έως ότου είτε ένα δικαστήριο ψυχικής υγείας είτε ο υπουργός Δικαιοσύνης κρίνουν ότι η αποφυλάκισή του είναι ασφαλής.

Μετά την έκδοση της ποινής του, ο Λιούις, ο οποίος εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από το νοσοκομείο, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του και δήλωσε ότι δεν κρατά κακία προς την αστυνομία που τον συνέλαβε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, η Σούρμαν είπε ότι ο Λιούις πιστεύει ότι η κατάποση αίματος όχι μόνο θα παρατείνει τη ζωή αλλά μπορεί να του χαρίσει την αθανασία, μετατρέποντάς τον σε βρικόλακα. «Και αν πιει αρκετό, δεν θα πάει στην κόλαση, δεν θα πεθάνει και θα γίνει βαμπίρ», είπε.

Φόβος και τρόμος στις ενορίες όπου έβαλε τα ζώα ο 48χρονος

Οι πράξεις αυτές προφανώς προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους ενορίτες. «Υπήρξαν άνθρωποι που ήταν τόσο αναστατωμένοι και φοβισμένοι από αυτό, που δεν μπορούσαν να πάνε στην εκκλησία», είπε η Σούρμαν. Μια γυναίκα φοβόταν τόσο πολύ που δεν μπορούσε να επισκεφτεί το νεκροταφείο όπου είχε ταφεί ο γιος της.

Η Λόρα Ντούξμπερι, εκπροσωπώντας την εισαγγελία, δήλωσε στο Ποινικό Δικαστήριο του Σαουθάμπτον ότι ο Λιούις άφηνε αρνιά και ελάφια έξω και μέσα σε εκκλησίες, μερικές φορές με έναν ανεστραμμένο σταυρό κοντά τους. Κοντά σε ένα από αυτά είχε αφεθεί επίσης μία κάρτα ταρώ.

Ένα αρνί τοποθετήθηκε πάνω σε έναν σταυρό στην κορυφή μιας εκκλησίας και ένα δεύτερο κοντά σε ένα άγαλμα της Παναγίας. Ένα άλλο αρνί αφέθηκε στον άμβωνα μιας εκκλησίας πάνω σε έναν σταυρό που είχε αφαιρεθεί από το ιερό. Σε μία περίπτωση, παιδιά είδαν τι είχε συμβεί και τρόμαξαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ντούξμπερι ανέφερε ότι ένα από τα περιστατικά αφορούσε μια κοινοτική μονάδα ψυχικής υγείας κοντά στο σπίτι του Λιούις. Στις πύλες είχαν αφεθεί ένα κεφάλι ελαφιού και ένας ανεστραμμένος σταυρός. Η γυναίκα που βρήκε το κεφάλι είπε ότι σοκαρίστηκε και στη συνέχεια φοβήθηκε ότι ο δράστης την παρακολουθούσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία βρικόλακες ζώα εκκλησίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ