Βρετανία: Αναθεωρείται η ασφάλεια των δημοσίων προσώπων λόγω αυξημένων απειλών - iefimerida.gr

Βρετανία: Αναθεωρείται η ασφάλεια των δημοσίων προσώπων λόγω αυξημένων απειλών

H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σαμπάνα Μαχμούντ
H υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σαμπάνα Μαχμούντ / Φωτογραφία AP Alberto Pezzali
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια επείγουσα αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας για τα πρόσωπα που βρίσκονται στη δημόσια σφαίρα, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σαμπάνα Μαχμούντ.

«Όσοι αφιερώνουν τη ζωή τους στα κοινά, το πράττουν για να υπηρετήσουν. Ο έντονος διάλογος και η κριτική είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αποστολής τους, αλλά όχι οι απειλές, ο εκφοβισμός και η βία», υπογράμμισε η Μαχμούντ κατά την ομιλία της στο κοινοβούλιο επικαλούμενη αυξημένες απειλές που έχουν δεχτεί αρκετοί πολιτικοί και μέλη της βασιλικής οικογένειας,

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της υπουργού έρχεται στον απόηχο της δολοφονίας, τον περασμένο Ιούλιο, της 78χρονης Αν Γουίτικαμ, διακεκριμένης προσωπικότητας του αντιμεταναστευτικού κόμματος Reform UK και πρώην υπουργού των Συντηρητικών, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην κατοικία της στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Ο κύριος κατηγορούμενος για την υπόθεση, Τζόσουα Κέρι, αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του επικεφαλής του Reform UK, Νάιτζελ Φάρατζ.

Επανέρχεται στο προσκήνιο η ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι

Η υπουργός διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας περιλαμβάνει και τη βασιλική οικογένεια. Όπως ανέφερε η Μαχμούντ, η αστυνομική φύλαξη θα καλύπτει πλέον και τους ηγέτες πολιτικών σχηματισμών που δεν είναι μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, τα μέλη της Βουλής των Λόρδων, πρώην κοινοβουλευτικούς, καθώς και τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Η ευθύνη για την ασφάλεια των προσώπων που κατέχουν δημόσια αξιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήκει σε μια ειδική επιτροπή, γνωστή ως Ravec, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα της ασφάλειας του πρίγκιπα Χάρι και της οικογένειάς του επανήλθε στο προσκήνιο μετά την απρόσμενη επιστροφή του ζεύγους στη Βρετανία. Οι Σάσεξ υποστηρίζουν ότι δικαιούνται προστασία που θα χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Κατά την περίοδο της διαμονής τους στις ΗΠΑ, η επιτροπή Ravec είχε αποφασίσει ότι η ασφάλεια του πρίγκιπα κατά τις επισκέψεις του στη χώρα θα αξιολογείται ανά περίπτωση.

Παρόλα αυτά, στις αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για την ενδελεχή εξέταση των απειλών που αντιμετωπίζουν ο πρίγκιπας και η οικογένειά του. Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι, επί του παρόντος, η ασφάλειά τους εξασφαλίζεται από ιδιωτική φρουρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία ασφάλεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ