Σοκ στη Βουλγαρία: Νεοναζί περικύκλωσαν ξενοδοχείο με Εβραίους εφήβους -Φώναζαν Sieg Heil και τους απειλούσαν [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκ στη Βουλγαρία: Νεοναζί περικύκλωσαν ξενοδοχείο με Εβραίους εφήβους -Φώναζαν Sieg Heil και τους απειλούσαν [βίντεο]

Νεοναζί περικύκλωσαν ξενοδοχείο με Ιταλο-Εβραίους εφήβους στη Βουλγαρία
Νεοναζί περικύκλωσαν ξενοδοχείο με Ιταλο-Εβραίους εφήβους στη Βουλγαρία / Φωτογραφία: X

Σοκ προκαλεί βίντεο από τη Βουλγαρία, όπου ομάδα νεοναζί φέρεται να περικύκλωσε ξενοδοχείο στο Μπάνσκο, απειλώντας Εβραίους εφήβους από το Ισραήλ και την Ιταλία με ναζιστικούς χαιρετισμούς και συνθήματα.

  • Ομάδα νεοναζί στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας περικύκλωσε ξενοδοχείο όπου διέμεναν Εβραίοι έφηβοι. Οι δράστες απέκλεισαν τις εισόδους, φώναζαν ναζιστικά συνθήματα, όπως το «Sieg Heil», και απηύθυναν απειλές κατά των νέων.
  • Η αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε τους δράστες, οι οποίοι ωστόσο επέστρεψαν μετά την αποχώρηση των αρχών. Συνέχισαν να εμποδίζουν τις εισόδους του ξενοδοχείου και να εξαπολύουν λεκτικές επιθέσεις κατά των εφήβων.
  • Ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης και η Ένωση Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων καταδίκασαν το περιστατικό. Ζήτησαν την άμεση παρέμβαση των βουλγαρικών αρχών για τον εντοπισμό και τη δίωξη των υπευθύνων.
  • Το περιστατικό καταδίκασαν ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι και ο αντιπρόεδρος Ματέο Σαλβίνι. Το γεγονός ενισχύει την ανησυχία για την αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι δράστες απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, αλλά επέστρεψαν λίγο αργότερα και συνέχισαν τις απειλές.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή σε ξενοδοχείο του Μπάνσκο, όπου διέμεναν δεκάδες νέοι -ανάμεσά τους και οι Ιταλο-εβραίοι έφηβοι από τη Ρώμη και το Μιλάνο - που συμμετείχαν σε διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών νεολαιίστικων οργανώσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ομάδα ατόμων ντυμένων στα μαύρα, με σύμβολα που παραπέμπουν σε ακροδεξιές οργανώσεις, συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο, μπλόκαρε τις εισόδους και άρχισε να φωνάζει ναζιστικά συνθήματα, μεταξύ των οποίων το «Sieg Heil».

Απειλές, ναζιστικοί χαιρετισμοί και επιστροφή μετά την επέμβαση της αστυνομίας

Βίντεο από το περιστατικό δείχνει τους δράστες να σηκώνουν τα χέρια τους σε ναζιστικό χαιρετισμό και να απευθύνουν απειλές προς τους Εβραίους εφήβους που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο και απομάκρυνε την ομάδα από τον χώρο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι νεοναζί επέστρεψαν λίγο αργότερα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, και συνέχισαν να εμποδίζουν τις εισόδους και να εξαπολύουν λεκτικές επιθέσεις.

Οι αντιδράσεις των εβραϊκών κοινοτήτων

Ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης, Βίκτορ Φάντλουν, καταδίκασε το περιστατικό και ζήτησε από τις βουλγαρικές Αρχές να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους.

«Τα παιδιά μας δεν είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς να εκτίθενται στη βία και τη λεκτική επιθετικότητα των αντισημιτών», ανέφερε, περιγράφοντας την ένταση που επικράτησε έξω από το ξενοδοχείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της στους νέους και στους συνοδούς τους, προειδοποιώντας για την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Καταδίκη από την Ιταλία

Το περιστατικό καταδίκασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος δήλωσε ότι «ο αντισημιτισμός είναι ένας ιός που πρέπει να αντιμετωπιστεί» και χαρακτήρισε κάθε μορφή μίσους και διάκρισης απαράδεκτη.

Την επίθεση καταδίκασε και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε μορφή βίας από εξτρεμιστές, ναζί ή άλλους εναντίον εβραϊκών κοινοτήτων είναι απαράδεκτη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα ανησυχία για την αύξηση των αντισημιτικών περιστατικών

Το περιστατικό στο Μπάνσκο προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων που έχουν προκαλέσει ανησυχία στις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης.

Οι οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων επισημαίνουν ότι περιστατικά ρητορικής μίσους, απειλών και επιθέσεων κατά Εβραίων πολιτών έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ζητώντας αυστηρότερη αντιμετώπιση από τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Παράλληλα, στη Βουλγαρία είχε καταγραφεί πρόσφατα και άλλο περιστατικό έντασης με Ισραηλινούς εφήβους, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την ασφάλεια των εβραϊκών ομάδων που ταξιδεύουν στη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εβραίοι Βουλγαρία νεοναζί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ