Βίντεο: TikToker προσέφερε αλάτι σε ιθαγενή στην Παπούα Νέα Γουινέα -Δείτε πώς αντέδρασε όταν το δοκίμασε - iefimerida.gr

Βίντεο: TikToker προσέφερε αλάτι σε ιθαγενή στην Παπούα Νέα Γουινέα -Δείτε πώς αντέδρασε όταν το δοκίμασε

TikToker που προσέφερε αλάτι σε ιθαγενή στην Νέα Γουινέα
TikToker που προσέφερε αλάτι σε ιθαγενή στην Νέα Γουινέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιρλανδός tiktoker κατέγραψε την στιγμή της συνάντησης με μια φυλή ιθαγενών στη Νέα Γουινέα.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η τελευταία «περιπέτεια» του Ιρλανδού influencer και YouTuber Ντάρα Ταχ, ο οποίος ανάρτησε βίντεο όπου εμφανίζεται να πλησιάζει μια φυλή στην Παπούα Νέα Γουινέα, την οποία χαρακτήρισε «κανιβαλική», επιχειρώντας να τους χαρίσει πακέτα αλάτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

TikToker προσέφερε αλάτι σε ιθαγενή

Στο βίντεο, που γυρίστηκε τον Αύγουστο και έχει ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, ο Ταχ και μια ομάδα τουριστών φτάνουν με μικρή βάρκα σε απομονωμένη περιοχή της ζούγκλας. Οι κάτοικοι, φορώντας παραδοσιακές στολές με φτερά και φύλλα, εμφανίζονται καχύποπτοι απέναντι στους ξένους, με έναν μάλιστα να στοχεύει το σκάφος με ένα τεράστιο τόξο.

Σε μια προσπάθεια «ειρηνικής προσέγγισης», ο Ταχ υψώνει το χέρι του και προσφέρει αλάτι στους άνδρες της φυλής. Ένας από τους ηγέτες δοκιμάζει, φτύνει αμέσως το αλάτι και απορρίπτει την κίνηση, γεγονός που προκαλεί πανικό στους επισκέπτες. «Δεν μας θέλουν εδώ, είναι επικίνδυνο», ακούγεται να λέει ο τοπικός οδηγός τους, ενώ η ομάδα απομακρύνεται βιαστικά.

Ο ίδιος ο Ταχ σχολιάζει στο βίντεο: «Δεν θα πω ψέματα, αυτό ήταν απόλυτα τρομακτικό». Παρά τον φόβο, όμως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοκιμάσει ξανά την επαφή με τη φυλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ενέργεια αυτή έχει χαρακτηριστεί από πολλούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «ταπεινωτική» και «ασεβής», με επικρίσεις για ρατσιστική απεικόνιση και εμπορευματοποίηση τοπικών κοινοτήτων.

Ο Ντάρα Ταχ, που δηλώνει αποφασισμένος να γίνει «ο μεγαλύτερος YouTuber της Ιρλανδίας», είναι γνωστός για ακραία και συχνά αμφιλεγόμενα εγχειρήματα. Έχει περάσει 50 ώρες σε εγκαταλελειμμένο πυρηνικό καταφύγιο στις ΗΠΑ, εξερεύνησε το «Νησί του Άνθρακα» στη Σκωτία, επισκέφτηκε το «Νησί των Νεκρών» στην Αγγλία, αλλά και το «Νησί των Φιδιών» στο Βόρνεο.

Τα βίντεό του συνεχίζουν να διχάζουν το κοινό, με άλλους να τον θεωρούν ατρόμητο εξερευνητή και άλλους να τον κατηγορούν για επικίνδυνη και προκλητική εκμετάλλευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ