Στενός συνεργάτης του Μαδούρο εκδόθηκε στις ΗΠΑ -Κολομβιανός, κατηγορείται για εγκλήματα - iefimerida.gr

Στενός συνεργάτης του Μαδούρο εκδόθηκε στις ΗΠΑ -Κολομβιανός, κατηγορείται για εγκλήματα

Σααμο μαδουρο
Ο Νικολάς Μαδούρο, δεξιά, υποδέχεται τον Άλεξ Σάαμπ στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, μετά την απελευθέρωσή του από τις ΗΠΑ, 20 Δεκεμβρίου 2023 (AP Photo/Matias Delacroix)
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Την έκδοση στις ΗΠΑ του Άλεξ Σάαμπ, στενού συνεργάτη του ανατραπέντος προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε το Καράκας.

«Η Βενεζουέλα ανακοινώνει την απέλαση του Κολομβιανού πολίτη Άλεξ Ναΐμ Σάαμπ Μοράν, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2026. Η απόφαση απέλασης εκδόθηκε λαμβάνοντας υπόψη ότι ο προαναφερθείς Κολομβιανός πολίτης εμπλέκεται στην τέλεση διαφόρων εγκλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Αρχών της Βενεζουέλας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είναι ο Σάαμπ

Ο 54χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κολομβία - ο οποίος είχε ενισχύσει τους δεσμούς της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βενεζουέλας και του Ιράν - διορίστηκε υπουργός Βιομηχανίας της χώρας τον Δεκέμβριο του 2024.

Ο Νικολάς Μαδούρο και ο Άλεξ Σάαμπ στο Καράκας της Βενεζουέλας, 23 Ιανουαρίου 2024 (AP Photo/Jesus Vargas, Αρχείο)
Ο Νικολάς Μαδούρο και ο Άλεξ Σάαμπ στο Καράκας της Βενεζουέλας, 23 Ιανουαρίου 2024 (AP Photo/Jesus Vargas, Αρχείο)

Ο Άλεξ Σάαμπ το 2021 είχε συλληφθεί για ξέπλυμα χρήματος και φυλακιστεί στις ΗΠΑ, που τον κατηγορούσαν πως είχε δημιουργήσει σύστημα κατάχρησης ανθρωπιστικής βοήθειας προς όφελος του Μαδούρο και της κυβέρνησής του.

Τον Δεκέμβριο του 2023, ανταλλάχθηκε με δέκα Αμερικανούς οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι στη Βενεζουέλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σάαμπ απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση, δύο εβδομάδες από τη σύλληψη του Μαδούρο στο Καράκας, στην αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση της 3ης Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Νικολά Μαδούρο ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ