«Γκάφα» του Βασιλικού Ναυτικού η φήμη ότι πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ -Το μήνυμα στο What’s App

Η Βασίλισσα Ελισάβετ με ταγέρ και μπλε καπέλο / Φωτογραφία: AP Photos

Ένα μήνυμα στο What’s App κατάφερε να διαδώσει σαν αστραπή την ψευδή είδηση πως η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ πέθανε.

Το μήνυμα με αποστολέα κάποιον Gibbo διαδόθηκε με ταχύτητα φωτός στα social media και πολύ γρήγορα, υπήρξαν ακόμη και ηλεκτρονικά μέσα που διέδιδαν πως η Βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε την περασμένη Κυριακή.

«Η Βασίλισσα απεβίωσε σήμερα το πρωί, από καρδιακή προσβολή, θα ανακοινωθεί στις 09.30 αύριο» έγραφε το μήνυμα συγκεκριμένα και στη συνέχεια περιελάμβανε οδηγίες για τους στρατεύσιμους και όσα έπρεπε να έχουν μαζί τους για την υπηρεσία.

Αυτό είναι το μήνυμα στο What's App που διέδωσε τη φήμη πως η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε

Το hashtag #Queendead άρχισε να γίνεται trend στο Twitter αφότου άρχισε να κυκλοφορεί ένα screenshot μιας συνομιλίας φίλων, συμπεριλαμβανομένων των «Μπάρνσι, Τζίμπο, Τζος και Μόρτι» στο διαδίκτυο το βράδυ της Κυριακής.

Και παρά το γεγονός πως το μήνυμα που κυκλοφόρησε παντού, από Facebook και twitter ως ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκατομμύρια Βρετανών έβγαζε μάτι πως δεν ήταν αξιόπιστο, εκείνο που το φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα είναι το ρεπορτάζ δημοσιογράφου από την Portsmouth News, του Τομ Κότεριλ, ο οποίος αποκάλυψε πως η διαρροή για τον υποτιθέμενο θάνατο της Βασίλισσας ξεκίνησε από το ίδιο το Βασιλικό Ναυτικό.

Το Βασιλικό Ναυτικό «πέθανε» τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Το στρατιωτικό προσωπικό σε βάση του βασιλικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς στο Σόμερσετ συμμετείχε σε επιχείρηση ετοιμότητας στην πιθανότητα να συμβεί το μοιραίο στην 93χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ. Πρόκειται για μια από τις πολλές ασκήσεις ετοιμότητας στα πλαίσια της επιχείρησης «Γέφυρα του Λονδίνου», όπως είναι κωδική ονομασία όσων πρέπει να γίνουν από τη στιγμή που θα πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Φαίνεται ωστόσο, πως ένας από τους παραλήπτες του μηνύματος που αφορούσε στην άσκηση των ενόπλων δυνάμεων διέδωσε το μήνυμα εκτός στρατού, με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει τελικά στον μυστηριώδη Gibbo. Ο χρήστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, έστειλε το μήνυμα σε ομάδα του What’s App και αυτό γρήγορα διαδόθηκε σε όλο το διαδίκτυο.

Το Βασιλικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την διαρροή

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε πως το μήνυμα εστάλη στα πλαίσια άσκησης ετοιμότητας. «Επιβεβαιώνουμε μια εσωτερική άσκηση στον σταθμό Γιεοβιλτον» ανέφερε ο εκπρόσωπος που επεσήμανε πως παρόμοιες ασκήσεις λαμβάνουν χώρα τακτικά. «Και ενώ η άσκηση εκτελέστηκε με επιτυχία, μετανιώνουμε για όποια παρεξήγηση μπορεί να προκλήθηκε» συνεχίζει ο εκπρόσωπος για το μήνυμα της άσκησης που διαδόθηκε σε εκατομμύρια Βρετανούς ως... αληθινό γεγονός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ