Σκόνταψε στο τεχνητό γκαζόν ο βασιλιάς Κάρολος, με πηδηματάκι γλίτωσε την τούμπα [βίντεο] - iefimerida.gr

Σκόνταψε στο τεχνητό γκαζόν ο βασιλιάς Κάρολος, με πηδηματάκι γλίτωσε την τούμπα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο έλειψε να σωριαστεί φαρδύς πλατύς στο έδαφος ο βασιλιάς Κάρολος όταν σκόνταψε σε ένα κομμάτι τεχνητού γκαζόν στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κένυα συνοδεία της βασίλισσας Καμίλας.

Στο πλαίσιο της τετραήμερης ιστορικής του επίσκεψης στην αφρικανική χώρα ο Βρετανός μονάρχης βρέθηκε στο Ναϊρόμπι σε κοιμητήριο πεσόντων της Κοινοπολιτείας, όπου τον συνόδευαν από ένα διάδρομο τεχνητού γκαζόν σε άλλον, όταν πιάστηκε το πόδι του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ο 74χρονος βασιλιάς Κάρολος έχασε το βηματισμό του και κόντεψε να πέσει με την 76χρονη Καμίλα να απλώνει το χέρι για να τον στηρίξει.

Αλλά εκείνος βρίσκει αμέσως την ισορροπία του, κοιτά που σκόνταψε και χαλαρός φοράει τα γυαλιά ηλίου και συνεχίζει την πορεία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα μετείχαν σε μια τελετή στη μνήμη πεσόντων στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δίπλα σε Βρετανούς και Κενυάτες στρατιώτες και εθεάθη να στηλώνει το βλέμμα του στο έδαφος, όταν πέρασε από το ίδιο σημείο με το διάδρομο του τεχνητού γκαζόν, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα ξανασκοντάψει.

Το νεκροταφείο που επισκέφτηκε το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας συνδέεται με το Σώμα Μεταφορέων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και έγινε γνωστό ως «Kariokor». Τα περισσότερα από τα θύματα του Kariokor δεν τιμήθηκαν μεμονωμένα και η συνεισφορά τους αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

αι σε μια εξαιρετικά συναισθηματική στιγμή, ο Κάρολος τοποθέτησε ένα μετάλλιο στο στήθος ενός γενναίου Κενυάτη στρατιώτη που λέγεται ότι είναι 117 ετών. Ο βετεράνος δεκανέας Samwel Nthigai Mburia, ο οποίος ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε το 1906 και θεωρείται ένας από τους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο, υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τσαρλς του είπε: «Είσαι καταπληκτικός. Μας δώσατε το καλό παράδειγμα. Πρέπει να ζούσατε με άγριες ακρίδες και μέλι ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την περίοδο της εξέγερσης των Μάου Μάου της φυλής Κικούγιου, που ξεκίνησε λίγο μετά τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄το 1953, πολλοί βετεράνοι του στρατού της Κένυας που πολέμησαν στο πλευρό των Βρετανών, πέταξαν τα μετάλλιά τους για να μη θεωρηθούν συνεργάτες τους.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας 90.000 Κενυάτες εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις βρετανικές δυνάμεις που κατέπνιξαν την εξέγερση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασιλιάς Κάρολος γκαζόν Κένυα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ