Αυστρία: Self test με γλειφιτζούρια δοκιμάζονται σε παιδάκια βρεφονηπιακών σταθμών - iefimerida.gr

Αυστρία: Self test με γλειφιτζούρια δοκιμάζονται σε παιδάκια βρεφονηπιακών σταθμών

Self Test για μικρά παιδάκια που θυμίζουν γλειφιτζούρι
Self test για μικρά παιδάκια, που θυμίζουν γλειφιτζούρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έξυπνη μέθοδο προκειμένου να εξετάζονται με self test παιδάκια βρεφονηπιακών σταθμών, χωρίς να τους είναι δυσάρεστη η διαδικασία, ανέπτυξε εργαστήριο στην Αυστρία.

Ένα απλό γλειφιτζούρι που το κρατάς στο στόμα για 90 δευτερόλεπτα: σε ορισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αυστρίας τα μικρά παιδιά εξετάζονται πλέον με αυτόν τον τρόπο, ώστε να ελεγχθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι ονειρεύονται βέβαια δωρεάν γλυκά, θα πρέπει να το ξεχάσουν: τα τεστ-γλειφιτζούρια δεν έχουν ζάχαρη και είναι εντελώς άγευστα.

Σε ένα νηπιαγωγείο της Βιέννης οι μικροί μαθητές, κάπως διστακτικά είναι η αλήθεια, συμμετέχουν σε αυτό το ανώδυνο πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου βγαίνουν σε 15 λεπτά.

Εργαστήριο στην Αυστρία ανέπτυξε αυτή την τεχνική self test

Για να αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των νηπίων, που δεν εμβολιάζονται, ένα αυστριακό εργαστήριο στο νοσοκομείο Κάιζερ-Φραντς-Γιόζεφ της Βιέννης είχε την ιδέα να αναπτύξει αυτήν τη νέα τεχνική.

Είναι το ίδιο εργαστήριο που είχε προτείνει πέρυσι ένα τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού με γαργάρες, μέθοδος που σήμερα είναι πολύ διαδεδομένη στην Αυστρία.

Επί του παρόντος γίνεται μια μελέτη σε πέντε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μεταξύ παιδιών ηλικίας από 1 έως 6 ετών, για να καθοριστεί η αξιοπιστία της νέας μεθόδου, ανέφερε μια εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η περιφέρεια του Μπούργκνλαντ, που απέχει περίπου μία ώρα από την αυστριακή πρωτεύουσα, έχει ήδη παραγγείλει 35.000 τεστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος να εντοπίζονται τα κρούσματα σε μικρούς και μεγάλους στην Αυστρία

Μολονότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μικρότερος στα παιδιά, η παραλλαγή που κυκλοφορεί σήμερα στην Αυστρία πλήττει εξίσου μικρούς και μεγάλους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο στόχος είναι επομένως να εντοπίζονται οι μολύνσεις και να προσφερθεί μια εναλλακτική μέθοδος, αντί για τη λήψη δειγμάτων από τη μύτη και τον λαιμό.

Οι Αρχές έστειλαν στους γονείς επιστολές για να τους ενημερώσουν ότι αυτά τα τεστ θα δίνονται τρεις φορές την εβδομάδα στα μικρά παιδιά και οι αντιδράσεις ήταν σε γενικές γραμμές θετικές.

«Είναι λογικό να έχουμε πιο αυστηρούς ελέγχους στον τομέα της Παιδείας», εξήγησε ο Ντόμινικ Κρότσεκ, ο μπαμπάς ενός τρίχρονου αγοριού. «Δεν υπάρχει πρόβλημα: το κάναμε και σήμερα και λειτούργησε καλά», είπε, ελαφρώς απογοητευμένος όμως επειδή τα γλειφιτζούρια μοιάζουν με «χοντρή μπατονέτα», αντί για καραμέλες με δελεαστικά χρώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ